Sparekassen Kronjylland

Kommentar til tal for offentlig beskæftigelse

De sidste to år har budt på færre ansatte i kommunerne. Årsagen er nulvækst.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
I første kvartal faldt beskæftigelsen i offentlig forvaltning med 1.700 personer viser netop offentligt tal fra Danmarks Statistik (sæsonkorrigeret).

Siden starten af 2015 er beskæftigelsen i offentlig forvaltning og service faldet med 11.500 personer. Det skyldes i høj grad et fald i beskæftigelsen ude i kommunerne på 10.600 personer, mens beskæftigelsen i regionerne har været uændret.

"Faldet i beskæftigelsen ude i kommunerne skyldes grundlæggende, at der har der været omtrent nulvækst i det offentlige forbrug de sidste par år." forklarer cheføkonom i Sparekassen Kronjylland, Anders Høyer,der har en fortid i Finansministeriet.

"Nulvækst betyder, at det offentlige forbrug er uændret, når man har korrigeret for udviklingen i prisen på offentligt forbrug. Men da lønningerne stiger kraftigere end prisen falder antallet af offentligt ansatte ved nulvækst."

For at holde et omtrent uændret antal beskæftigede i den offentlige sektor, skal det offentlige forbrug stige med ca. 0,3 procent om året.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.