home a/s Kommentar Boligsidens Markedsindeks maj - Hovedstaden overhalet af provinsen
Sommerhuspriserne har fået ny luft. Maj var sød og mild ved boligmarkedet, og flere fremvisninger varsler flere handler de næste par måneder
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Kommentar til Boligsidens markedsindeks for maj fra Mads Ellegaard, relationschef i Home - mobil 9133 8935:

Boligsiden har lige udsendt sit markedsindeks for maj, og det viser blandt andet, at villaer, ejerligheder og sommerhuse alle er steget i pris - både den seneste måned og det seneste år.

"Det er et udtryk for, at fremgangen breder sig som ringe i vandet. Først steg ejerlejlighederne, så kom villaerne med, og nu er sommerhusene virkelig kommet i gang med en stigning på hele 2,6 % den seneste måned, " siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

Det er også et billede på, at fremgangen på boligmarkedet breder sig som ringe i vandet ud fra København og Aarhus til resten af landet, fastslår han.

"Set over det seneste år har flere regioner præsteret større fremgang i huspriserne end hovedstaden. Det er selvfølgelig dels et udtryk for, at priserne i københavnsområdet i forvejen er meget høje, dels at boligmarkedet nu er i så godt et gear, at resten af landet begynder at komme med," siger Mads Ellegaard fra Home.

Region Midtjylland matcher præcis Region Hovedstadens stigning i huspriserne over det seneste år, mens både Region Nordjylland og ikke mindst Region Sjælland slår den, viser Boligsidens tal for maj.

"Det er tydeligt, at den fremgang, vi har set i de største byer gennem længere tid, nu for alvor er begyndt at brede sig til boligmarkedet i de mindre byer, men vi skal med i billedet, af de prisstigninger, vi ser i de mindre byer og i landområderne nu sker ud fra et lavt niveau," siger relationschef Mads Ellegaard.

Fremvisninger: Mere fremgang i vente

De nye tal vidner ifølge Home-kæden om, at det er bedre tider på boligmarkedet med stigende efterspørgsel og flere handler mange steder.

Og et helt nyt fremvisningsindeks fra Home og Danske Banks for maj viser samtidig, at der var flere interesserede boligkøbere i maj, og det tyder på, at de gode takter vil fortsætte over sommeren.

Antallet af fremvisninger af huse og rækkehuse steg med 0,7 % fra april til maj, viser fremvisningsindekset fra Home og Danske Bank, mens antallet af fremvisninger af lejligheder steg med 1,2 %.

"Maj var sød og mild ved boligmarkedet - også i form af flere interesserede købere på fremvisning, og det forventer vi udmønter sig i flere handler de kommende par måneder," siger Mads Ellegaard.

Lejligheder i status quo

Det er især interessen for huse, der er på fremmarch. Over det seneste år har fremvisninger af ejerlejligheder holdt sig status quo, mens fremvisninger af huse er steget 7,4 %, viser home fremvisningsindeks for maj. Ifølge Boligsidens markedsindeks ligger lejligheder fortsat i top målt i prisstigninger.

"Det er fortsat lejlighederne i København, der trækker landsgennemsnittet op, selv om priserne allerede er steget meget der, men ejerlejlighederne fastholder altså interessen fra køberne, selv om lejlighederne nu er blevet så dyre, at det kræver en ret så stor udbetaling og gode jobs at være førstegangskøber på markedet," siger Mads Ellegaard.

----
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.