Kommende SF-ministre skal rippes i skat
Hvis Villy får sit regeringsønske opfyldt, vil hans SF-ministre komme til at betale dyrt for det. Foto: Scanpix, Claus Bech
Hvis SF's regeringsønsker bliver opfyldt, vil ministrene blive flået i skat. Gammel regel dikterer, at de betaler kassen til partiet.

Hvis SF kommer i regering efter valget, vil deres ministre blive flået i skat. En 14 år gammel partiregel bestemmer nemlig, at SF-ministre skal betale kassen til partikassen. Det skriver Jyllands-Posten

Ud over at betale topskat og millionærskat skal SF-ministre dermed give 25 procent af forskellen mellem deres nuværende løn og den nye ministerløn til de fælles SF-lommer.

"De bredeste skuldre skal bære mest. Det princip hylder vi i SF, og det gælder selvsagt også ministre," siger formand Villy Søvndal om reglen.

Den ekstra partiskat betyder, at SF-ministre reelt har en marginalskat på 82,9 procent. De kan kun beholde 85.674 kroner af de 501.416 kroner, som en forfremmelse til minister normalt giver i lønforhøjelse.

En måske kommende SF-minister er dog undtaget for reglen - nemlig formanden.

Villy Søvndal forsikrer dog, at han hurtigst muligt vil lave om på det forbehold.

"For mig er det naturligt, at SF's formand betaler ligesom de andre ministre. Nogen siger, vi gør det for pengenes skyld, men det er vist svært at beskylde os (SF, red.) for med de partiskatteregler," siger Søvndal.

Kilde: Jyllands-Posten