Kom i form til skiferien allerede nu
Glæder du dig til skituren? Hvis du begynder at træne allerede nu, kan du undgå de værste muskelsmerter. Colourbox
Det er en god ide at begynde at træne op til vinterens skiferie, så du undgår at få ømme muskler efter turen ned at pisterne.

SØNDAGs Sundhedspanel, Aller Media

Skal du på skiferie til vinter, bør du starte med at træne op til ferien allerede nu, for ikke at blive alt for øm og smadret i din krop.

Danskernes favorit rejsemål. Læs mere på søndag.dk

Alle uvante og nye træningsformer vil kunne mærkes på kroppen i form af muskelømhed, og når vi kun står på ski én gang eller to om året, bliver kroppen derfor også mærket af det.

En god balance er vigtig, når man står på ski. Her får du øvelsen, der styrker din balance. Se mere på søndag.dk

Men hvis du generelt er i god fysisk form, kan du stå lidt længere hver dag, bevæge dig mere normalt dagene efter og derved få mere glæde af din skiferie.

Her får du fire tips til, hvordan du kommer i form til skiferien

1: Træn dine kernemuskler med forskellige former for ryg-og maveøvelser. Prøv øvelser som planken, omvendt planke, sideplanke, armstrækninger og den gamle klassiker – arm/modsat ben på alle fire/hundestilling.

Madvarer der lindrer smerter. Læs mere på Søndag.dk

2: Styrketræn dine benmuskler, lår– og lægmuskler. Squat og lunges er gode funktionelle øvelser. Brug gerne håndvægte for at gøre dem endnu mere effektive.

3: Bevægeligheden over selve rygsøjlen er vigtig at vedligeholde. Brug øvelser som universal-stræk, hvor du drejer overkroppen til den ene side og benene til modsat side.

4: Sørg for at dine muskler i baglåret og lægmusklerne er smidige ved at lave nogle gode strækøvelser.