Køhlert igen cheftræner i Brøndby

Sport

Rene Meulensteen besluttede fredag at opsige sin stilling som cheftræner hos Brøndby. Ny mand på posten er Tom Køhlert, der to gange tidligere har ført klubben til sejr i Superligaen.

Tom Køhlert er igen cheftræner for Brøndby IF. Klubben har haft et miserabelt efterår, og efter kun et halvt år hos Brøndby valgte René Meulensteen fredag at forladet jobbet som cheftræner, oplyser klubben.

Brøndby understreger, at der ikke er tale om, at Meulensteen har modtaget en fyreseddel, men hollænderen fortæller, at han aldrig er faldet til i Danmark, hvilket er gået ud over trænerjobbet.
»Hvis man skal fungere optimalt som træner – og dermed være forbillede for andre mennesker – skal den helhed, man lever i, også være optimal. Og det blev livet i Danmark ikke for os,« siger Meulensteen.

Han har derfor sammen med sin familie besluttet at vende tilbage til England, hvor de stadig har deres tidligere hus.

Tom Køhlert, der indtil fredag fungerede som talentcheftræner i Brøndby, har to gange før stået i spidsen for de blå-gule. Han førte klubben til dets første mesterskab i 1985 og i 2002 gentog han kunststykket. Her overtog han posten fra nordmanden Åge Hareide midt i forårssæsonen, da klubben nær havde sat sin vinterføring over styr.

2½-årig kontrakt
Denne gang har Køhlert underskrevet en 2½-årig kontrakt, og det vækker glæde hos Brøndbys spillere.
»Tom er enormt dygtig, og jeg ved, at han vil gøre alt for at vinde. Han har jo også et stort hjerte i Brøndby,« siger den 23-årige midtbanespiller Martin Spelmann, der kender den nye træner fra ungdomsholdet.

Hans 27-årige midtbanekollega Mads Jørgensen er heller ikke ked af skiftet.
»Vi står i hvert fald ikke dårligere rustet, det er helt sikkert. Tom Køhlert ved mere om dansk fodbold og spillertruppen end René gør. Køhlert kender Brøndby ud og ind, det tror jeg, alle ved,« siger Mads Jørgensen.

Han ser derfor ikke trænerskiftet som et tab for klubben, men mener tværtimod at dens administrerende direktør, Per Bjerregaard, har prøvet at overtale Tom tidligere. Uanset hvad, så oplyser Køhlert til Brøndbys hjemmeside, at han nu er klar.

»Min situation har ændret sig siden jeg sidst var vikarierende træner i Brøndby, og jeg er nu i stand til at påtage mig cheftrænerjobbet 100 procent. Derfor er jeg meget glad for, at klubben rettede henvendelse til mig og tilbød mig en 2½-årig kontrakt. Det giver mulighed for at realisere den strategi, vi har lagt for at fastholde Brøndby IF i toppen af dansk fodbold,« siger Køhlert.

Det er dog ikke særligt sandsynligt, at Køhlert kan føre vestegnen til superligasejr i 2007. Med 24 point på en syvendeplads er der langt op til FCK’s 43 føringspoint. Mandag samles klubben til årets første træning, og så er det op til Tom Køhlert at vende den dårlige stime.

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand