Køhlert atter i centrum
Tom Køhlert blev nærmest omringet af journalister på sin første rigtige dag på jobbet som cheftræner for Brøndby.

Tom Køhlert, Brøndbys nye cheftræner, må hellere vænne sig til at være midtpunkt. Tidligere har han ikke lagt skjul på, at opmærksomheden fra pressen, for ham, hører til bagsiden af medaljen ved den professionelle fodboldverden, men denne gang skal det være anderledes.

»Jeg har brugt meget tid på at forberede mig på at være midtpunkt. Det er det, som jeg ikke har været villig til de andre gange, kan man sige. Alt det postyr med pressen, det har jeg mere mod på denne gang,« fortalte han mandag til en hel hær af fremstrakte mikrofoner og diktafoner.

Omringet

Det var Tom Køhlerts første rigtige dag på sit nye job, og det var tydeligt at se på de mange journalister, der omringede træneren, da han efterfølgende stillede op til interview.

Første spørgsmål handlede om forholdet til pressen, og selvom Tom Køhlert sagde, at han havde forberedt sig, så var det alligevel sjovt at se, hvordan kredsen af journalister ganske langsomt og umærkeligt bevægede sig fremad, mens Tom Køhlert ligeså langsomt bevægede sig tilbage mod væggen med Brøndbys våbenskjold og de mange logoer fra klubbens sponsorer.

»Jeg synes jeg har mod på udfordringen denne her gang,« sagde han igen og lignede en, der heller ville koncentrere sig om fodbold end at snakke journalister.

Truppen for stor

Så gik det lidt bedre, da spørgsmålene gik på det mere fodboldorienterede.

Tom Køhlert indrømmede, at den nuværende trup på 30 spillere er for stor. Men han ville på diplomatisk vis ikke udtale sig om, hvilke spillere, der kan risikere at komme på den forkerte side af det snit, der kan tænkes at blive lagt omkring de 22-24 spillere.

»Vi starter på en frisk nu, og jeg vil ikke tage stilling til, hvordan de HAR spillet. Vi koncentrerer os om, hvordan de spiller nu og, om der er gejst og ambitioner. Det er det vigtigste,« understregede han og tilføjede, at det er ham, og ikke journalisterne, der bestemmer og sætter holdet.

»I synes, at nogle af spillerne har været en katastrofe i efteråret, men det kan jeg ikke bruge til noget. Nu må jeg se det selv: Vi starter op nu, og så får alle chancen,« konstaterede han.

Med hensyn til målsætningen på banen var der ingen slinger i valsen.

»Vi tager en kamp ad gangen. Vi skal prøve at vinde dem alle sammen. Vi starter med dem, vi skal møde i første kamp, og så må vi tage det der fra og se, hvor langt det rækker,« sagde han.