Købmænd gør sig klar til det store påske-rush: Forventer fantastisk salg
Købmænd forventer stort ryk ind i dagene op til påske. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix/arkiv
Påsken er snart over os. Købmænd landet over ser frem til højtiden, der byder på lige så mange traditioner som ved juletid. Forventningen er, at salget kommer til at gå fremragende, lyder det.

Gækkebreve, gemte påskeæg i haven og lammekølle på frokostbordet. 

Påsken er forbundet med mange traditioner. Det kan købmænd over hele landet mærke i salget op til den kristne højtid.

- Der er et kæmpe salg af sild hvert år, og det ændrer sig ikke. Danskerne vil også gerne have øl, og den traditionelle påskebryg går ikke af vejen, siger Niels Karstensen, der er direktør for Spar og Min Købmand, til Avisen.dk.

Hos Meny kan man også mærke, at danskerne søger mod det samme hvert år.

- Kunderne går i særdeleshed efter de traditionelle påskevarer – lammekøllen, den gode rødvin, alt det gode til frokostbordet, øl, snaps og lækkerier til at hygge i påskedagene, skriver Kenneth Holmen Pedersen, som er direktør for Meny, i en mail til Avisen.dk.

Traditionerne gør salget forudsigeligt

Niels Karstensen fortæller, at de lokale købmænd har nemt ved at forudsige salget i påsken, og derfor er de altid godt forberedt.

- Vi synes jo bare, det er dejligt. Vores købmænd kender lokalområderne så godt, at de sjældent rammer galt. Vi er gode til at ramme de rigtige og rigelige varer, siger han.

Spar og Min Købmand har mange butikker i Danmarks yderområder, hvor lokalsamfundet har stor betydning. Men Meny, der også har mange forretninger i de store byer, gør også meget for at forsøge at ramme påskesalget så godt som muligt.

- Det handler om at skabe de bedst mulige rammer omkring dagligvareindkøbet - og sikre, at alle de gode påskevarer er til stede og i rigelige mængder, skriver Kenneth Holmen Pedersen.

Derfor er det også vigtigt med gode tilbud og personale, der er klar til at yde en god service og give den rigtige rådgivning.

Læs også: Her er åbningstiderne for Netto, Fakta og Rema i påsken

Store handelsdage

Sidste år nåede onsdag før påske op på den fjerde største handelsdag nogensinde. Kun overhalet af den 30. december 2016 og Black Friday.

Igen i år ser købmænd frem til påsken, hvor der forventes endnu mere travlhed og et fantastisk salg.

- Det er en meget travl tid for vores butikker, og dagene op til påske konkurrerer med juledagene om at være de største handelsdage, skriver Kenneth Holmen Pedersen.

Derfor er påsken en god tid for købmændene hos Meny. Det er en tid, som købmændene og medarbejderne ser frem til.

- Der er masser af glade og forventningsfulde kunder i butikken. Og så kan vores arbejdsomme medarbejdere oven i købet også selv se frem til et par velfortjente fridage i påsken, skriver Kenneth Holmen Pedersen.

Hos Spar og Min Købmand ser man forventningsfuldt frem til påskesalget. Modsat andre butikker holder hele kæden åbent i påskedagene.

- Hvis man tager til en Spar eller Min Købmand, er man sikker på, at døren er åben, og at der står en glad købmand og tager imod. Det er vi rigtig glade for. I påsken oplever vi rigtig mange kunder, så derfor arbejder vi der, siger Niels Karstensen.