Københavnske studerende stresser mest
Københavnske studerende er mest stressede. Foto: Colourbox
Der er forskel på jyder og københavnere. Det gælder også på studierne, hvor hver tredje studerende i hovedstaden er stresset.

Færre mavesmerter, flere smil og færre søvnproblemer.

Det er langt mindre stressende at være universitetsstuderende i Århus end i København.

En ny trivselsundersøgelse fra universiteterne i Århus og København viser, at mens hver tredje universitetsstuderende i hovedstaden har stress-symptomer i det daglige, er det kun hver tiende studerende i den jyske hovedstad.

Den voldsomme forskel kan blandt andet skyldes bedre studieforhold i Århus.

"Der er måske bedre studievilkår i form af plads og undervisningsforhold i Århus, og så er der måske et lettere studieliv i Jylland, fordi det er nemmere og billigere at finde en bolig, så hverdagen er lidt lettere at få til at hænge sammen," siger Jeanette Bonnichsen, der er direktør for Center for Stress og Trivsel, til Newspaq.

Hun understreger, at de på centeret ikke har nogle undersøgelser, som specifikt omhandler studerede, men at der generelt er en mentalitetsforskel mellem jyder og københavnere.

"Vi er jo lidt hurtige og lidt mere speedede her i København, mens jyderne generelt tager det mere roligt. Derfor er københavnerne også mere stressede," forklarer Bonnichsen.

Også i eksamensperioderne er de københavnske studerende mere stressede. Mens en tredjedel i Århus føler sig stresset, er tallet 72 procent for de studerende i hovedstaden.