København vil opsøge arbejdsløse
Arbejdsløse på kontanthjælp i København bliver nu opsøgt i hjemmet for at få flere i arbejde.

Er du arbejdsløs i København og går rundt hjemme i din lejlighed, kan du se frem til snart at få uventet besøg. Og når det ringer på døren, vil vedkommende uden for døren stille dig nogle spørgsmål om, hvordan du kan komme i arbejde.

Københavns kommune opretter nemlig jobpatruljer, som skal på besøg hos kontanthjælpsmodtagere i socialt belastede områder for at skaffe dem i arbejde, skriver Berlingske Tidende.

»For nogle bliver det et chok, at kommunen ringer på døren og kræver noget af dem. Men det er også en hjælp, så de får et meningsfyldt liv. Der ligger en blød kynisme i at overlade folk til sig selv. Især i en tid hvor der er så meget behov for arbejdskraft,« siger beskæftigelses- og integrationsminister i København Jacob Hougaard (S), til Berlingske Tidende.

Jobpatruljer vil om en måneds tid indlede besøgene i blandt andet Mjølnerparken og Tingbjerg. Målet er at få 12.000 bistandsklienter i arbejde inden 2008. I forbindelse med kommunalreformen er kommuner og stat gået sammen om indsatsen for at skaffe ledige i arbejde.