København nægter at tvinge svage til samtaler
Københavns svageste skal i fremtiden ikke møde op til jobsamtaler. Foto: Colourbox
Kommunen vil stoppe jobsamtaler med misbrugere, psykisk syge og handicappede. Det kan være et brud med loven, mener Inger Støjberg.

I fremtiden skal hovedstadens misbrugere, psykisk syge og handicappede ikke møde op til kaffe og snak på et kommunalt kontor.

Kommunen mener, at det er spild af tid og penge at indkalde de svageste arbejdsløse hver tredje måned til en snak om deres muligheder på arbejdsmarkedet. Det skriver Politiken.

I stedet vil politikerne på rådhuset fjerne 250 misbrugere, 650 psykisk syge og 100 handicappede fra beskæftigelsesindsatsen og placere dem i socialforvaltningen.

"I stedet for at rende rundt mellem forskellige forvaltninger kan de koncentrere sig om at få det bedre," siger den radikale beskæftigelsesborgmester i København, Anna Mee Allerslev, til Politiken.

Den manøvre, mener beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), kan være i strid med lovgivningen.

"Det er ganske enkelt at svigte de svageste borgere, og jeg er meget forundret over Københavns Kommune. Hvis man mister jobfokus, mister man også mulighed for at hjælpe de ledige videre i livet," siger Inger Støjberg.

Hun vil nu se den københavnske model grundigt igennem.

Formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, kalder ideen radikal, men mener, at det er fornuftigt at koncentrere beskæftigelsesindsatsen om dem, der reelt kan arbejde.

Kilde: Politiken