Kø til at blive levende begravet
Muligheden for at prøve at ligge i en grav er langt mere populær, end man umiddelbart skulle tro. (Foto: Scanpix)
På et hollandsk universitet er der lang venteliste på at komme til at ligge i en grav

På det hollandske universitet Radboud University i Nijmegen har man fundet en både meget anderledes og måske lidt makaber måde at hjælpe studerende med eksamensstress med at komme helt ned i gear. Faktisk, helt ned under jorden.

På skolens område er der blevet gravet en grav, som er udstyret med en yogamåtte og en hovedpude. Den er tænkt som et sted, hvor de studerende kan meditere deres stress væk. Og selv om det lyder lidt morbidt, er det vældigt populært. Så populært, at man må skrive sig på en venteliste, hvis man vil prøve den levende begravelse.

Husk, at du dør

Forhåbentlig er oplevelsen ventetiden værd. Man skal i hvert fald blive mindst 30 minutter i graven når man først er kommet ned. Det er i øvrigt muligt at booke den i op til tre timer.

Opfinderen bag projektet er John Hacking, der arbejder på skolens kapel. Han mener, at graven får de studerende til at sætte mere pris på deres tid her på jorden. Samtidig håber han, at det kan få de unge til at tale om døden, for at undgå, at det forbliver et tabubelagt emne.

Derfor har han fundet på at bruge den latinske sætning ”memento mori” (husk, at du dør red.) som slogan for projektet.

Se billeder af graven her.

via Listen To News