Knivvold i København er på det højeste niveau i fem år
Politiet håber, at den nye knivlov kan være med til at sætte en stopper for et stigende antal knivoverfald.
En 51-årig mand med somalisk baggrund blev i marts stukket ihjel med en kniv. Her ses politiet i gang med efterforskningen.
En 51-årig mand med somalisk baggrund blev i marts stukket ihjel med en kniv. Her ses politiet i gang med efterforskningen. Foto: Arkiv./Polfoto

Det går den forkerte vej med antallet af knivoverfald i hovedstaden, hvor politiet har set et stigende antal episoder i de seneste år, viser nye tal fra Københavns Politi. Det skriver Metroxpress.

Mens der i 2010 blev registreret 56 sager af for eksempel vold eller drab, hvor en kniv var involveret, var tallet steget til hele 149 sager i 2015. Det er det højeste tal i fem år.

- Vi ser desværre en kedelig tendens til, at det er blevet mere acceptabelt at gå med kniv, og at folk trækker dem hurtigere under konflikter, siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Jakob Vilner til Metroxpress.

På trods af den kedelige udvikling er der dog enkelte lyspunkter at spore.

Ifølge Jakob Vilner faldt knivvolden sidste år i Indre By, hvor politiet i samarbejde med kommunen har kørt kampagnen "Trygt natteliv". Kampagnen indebærer blandt andet mere synligt politi i gadebilledet i aften- og nattetimerne i weekenderne.

- I år har vi en målsætning om at nedbringe antallet af sager med yderligere ti procent. Det er vores opfattelse, at vores øgede tilstedeværelse på de steder, hvor mange folk færdes, har haft en præventiv effekt og skabt noget mere ro, siger Jakob Vilner.

1. juli træder en ny knivlov i kraft. Den hæver blandt andet straframmen for tidligere dømte, der går med kniv på offentlige steder. Politiet håber, at det kan være med til at vende udviklingen.

- Forhåbentlig kan det være med til at gøre, at folk tænker sig om en ekstra gang, siger Jakob Vilner.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.