Knap tusind asylbørn er forsvundet i Sverige
Kommune i Sverige slår alarm. Den kæmper for at følge med og tage imod de mange uledsagede flygtningebørn.
Mange af de flygtninge og migranter, der i sidste måned rejste gennem Danmark, er ankommet til Sverige. Her er en stor del af de uledsagede flygtningebørn forsvundet. (Arkivfoto)
Mange af de flygtninge og migranter, der i sidste måned rejste gennem Danmark, er ankommet til Sverige. Her er en stor del af de uledsagede flygtningebørn forsvundet. (Arkivfoto) Foto: Karsten Sörensen/free

Over halvdelen af de omkring 1900 uledsagede flygtningebørn, der er ankommet til Trelleborg kommune i Sverige i de seneste tre uger, er forsvundet.

Det skriver avisen Sydsvenskan onsdag.

Børnene er blevet registreret af kommunen og har fået en plads på et opholdscenter, men er siden blevet væk.

Det kan der være forskellige årsager til, herunder at børnene har familie eller venner et andet sted og rejser videre dertil, eller at de ingen tiltro har til myndighederne, siger kommunens forvaltningschef, Cecilia Lejon.

Hun har nu slået alarm og anmeldt sin egen transitvirksomhed for flygtningebørn, der kommer alene til Sverige til tilsynsmyndighederne.

I sin anmeldelse beskriver Cecilia Lejon den kaotiske situation, hvor der ikke er tilstrækkeligt med plads eller personale, og hvor der ikke tages hensyn til det enkelte barn.

I løbet af knap tre uger har Trelleborg kommune åbnet 23 nye bosteder for uledsagede flygtningebørn. De indkvarteres i blandt andet i nedlagte sportshaller og gamle museer.

På de tre uger er der registreret omkring 1900 nyankomne børn, hvoraf halvdelen nu er forsvundet.

Alle prognoser tyder på, at tilstrømningen vil fortsætte, skriver Sydsvenskan.

- Vores situation ændrer sig, så snart en færge lægger til i Trelleborg, og det gør den mellem seks og 12 gange om dagen, siger Cecilia Lejon.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.