Knaldet ved grænsen: Her er politiets teori om fund i lastbil
Politiets Særlig Efterforskning Vest har formentlig stoppet en serie af rambuktyverier og indbrud, hvor der er stjålet meget dyre cykler. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix (arkiv)
Med en koordineret indsats har politiet formentlig sat en stopper for organiseret tyveri af kostbare cykler. Tre litauere er varetægtsfængslet.

Indehaverne af cykelforretninger i det meste af Jylland kan formentlig ånde lettet op, skriver TV Syd.

Med anholdelsen af tre litauiske mænd mener en særlig efterforskningsgruppe ved politiet, Politiets Særlig Efterforskning Vest, nemlig at have stoppet en serie rambuktyverier og indbrud, hvor der er stjålet meget dyre cykler.

De tre litauere blev ved en koordineret aktion standset ved den dansk-tyske grænse af politifolk fra Udlændingekontrolafdelingen i Padborg.

Litauerne blev standset i en kassevogn, som var fyldt op med dyrebare cykler fra et indbrud begået i cykelforretningen Bikeworld i Silkeborg.

Her var indehaver Peter Jakobsen få timer forinden blevet vækket af alarmen. Via butikkens videoovervågning kunne han se tre personer stikke af med ti cykler til en samlet værdi på omkring 300.000 kroner, skriver TV2 Østjylland.

Politiets Særlig Efterforskning Vest oplyser til TV Syd, at man har arbejdet målrettet på at opklare de mange indbrud i cykelforretningerne:

- Vi arbejder ud fra en teori om, at de mange indbrud er et resultat af organiseret kriminalitet. Vi mener, at de tre anholdte står bag en del af dem, siger politiinspektør Brian Olsen fra efterforskningsafdelingen til TV Syd.

De tre litauere er blevet varetægtsfængslet i fire uger ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Randers.

via Listen To News