Knæpatient opereret i hjernen - mand med hjernesvulst knæopereret
En mand med ondt i knæet fik en hjerneoperation, mens en patient med en hjernesvulst døde fordi lægerne insisterede på at operere hans knæ.

Forvirringen var total, da to mænd med samme fornavn fornylig henvendte sig på et hospital Tanzania. Lægerne gik omgående til opgaven og opdagede først bagefter, at de havde forbyttet de to patienter. 

Den tragiske episode kostede 19-årige Emmanuel Mgaya livet, da han i stedet for få fjernet en svulst i hjernen fik opereret sit knæ. Dermod overlevede hans navnebror Emmanuel Didas, 20 år, en omfattende operation i hjernen, selvom han bare havde henvendt sig med ondt i knæet. Det skriver BBC.com.

Den uheldige knæ-patient Emmanuel Didas er i bedring efter den unødige operation, men kan ikke bevæge den højre side af sin krop. Hans komplikationer i knæet skyldes en ulykke på motorcykel, og han bliver nu sendt til Indien for at modtage korrekt behandling.     

Den tanzaniske regering har beklaget sagen, og landets sundhedsminister har nedsat en kommission for at undersøge, hvordan forbytningen overhovedet kunne opstå.

via Listen To News