Administration 

Knæk Cancer på tur besøger Skive

Kræftens Bekæmpelse og TV 2s 'Go' morgen Danmark' og 'Go' aften Danmark' drager igen på danmarksturne, når Knæk Cancer løber af stablen i uge 43.I år starter turen i Skive, hvor der på Posthustorvet hele dagen igennem vil være aktiviteter og optrædener.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Knæk Cancer sparkes for alvor i gang mandag 23. oktober, når Go' morgen Danmark blænder op for morgen-tv live fra Posthustorvet i Skive. Dagen igennem danner torvet rammen for en lang række aktiviteter, liveoptrædener og foredrag for både børn og voksne. Det hele rundes af med en minikoncert med Xander, mens 'Tænd et lys'-ceremonien lyser op i mørket.

Fokus på lokale initiativer

Kræft vedrører os alle. Derfor er det vigtigt at sætte fokus på, at det nytter at stå sammen om at knække cancer. Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen, glæder sig over, at 'Knæk Cancer på tur' igen i år kommer rundt i landet.

- Knæk Cancer-kampagnen er ikke kun en indsamlingskampagne. Det er i lige så høj grad en oplysningskampagne. Jeg er stolt og taknemmelig over, at Skive Kommune, Sundhedscenter Skive, Kræftrådgivningen i Herning, de frivillige i lokalforeningen og den lokale Stafet for Livet har planlagt en lang række aktiviteter og oplevelser samtidig med, at de hjælper med at samle ind til kræftsagen. Det er med til at gøre flere opmærksomme på, hvor vigtigt det er, at vi forebygger, når vi kan, men også på, at der er hjælp at hente, hvis sygdommen rammer. Derudover er det en kærkommen mulighed for at hylde de frivillige ildsjæle og de lokale initiativer, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Inspiration, gode råd og underholdning

Der bliver i hvert fald noget at komme efter, når arrangørerne står klar på Posthustorvet til bl.a. at fortælle om de lokale støtte- og rådgivningsmuligheder. Besøgende kan også springe flere måneders venteliste over og få et gratis modermærketjek af en hudlæge, komme til spørgetime om HPV, møde en rygestoprådgiver eller lave en kreativ fortolkning af Knæk Cancer-blomsten i Det Kreative Værksted, hvor også #knækcancerblomst-ambassadør Mathias Käki vil være tilstede.

Derudover kommer én af de forskere, der arbejder på et af de - indtil videre - 221 Knæk Cancer-projekter, som er kommet i gang på baggrund af indsamlingerne. Det er kræftforsker Emil Kofoed-Olsen fra Aalborg Universitet. Han har modtaget 1 mio. kr. til at teste effekten af en ny kræftvaccine, som skal aktivere immunsystemet, så det kan angribe kræftcellerne.

I løbet af dagen vil lokale professionelle sportsudøvere skrive autografer, og en række musikere vil optræde - deriblandt Taxit, Skive Postorkester, Caroline Fjerbæk Olsen samt Skive Gymnasium og HF. Lokale madboder sørger for, at besøgende kan få stillet sulten og donerer samtidig et overskud til Knæk Cancer.

Om aftenen sender 'Go' aften Danmark' live fra pladsen, hvor studievært Michèle Bellaiche får besøg af nogle af de mange danskere, der har haft sygdommen inde på livet, samt de forskere, der hver dag arbejder for at udvikle og bedre kræftbehandlingen.

- Jeg glæder mig virkelig til at skulle med Knæk Cancer på tur rundt i Danmark igen i år. Det er helt særligt at mærke det sammenhold, Knæk Cancer skaber, og som kan mærkes i hver eneste by, vi besøger. Hvert år har det gjort stort indtryk på mig, hvordan man i de enkelte byer står sammen om den her sag og møder op på pladsen for at støtte og bakke hinanden op. I år skal vi rundt i fire nye byer, og jeg er sikker på, at det igen vil blive en stærk og rørende oplevelse, som jeg glæder mig til at være en del af, siger Michèle Bellaiche.

Tænd et lys' - håb i mørket

Når mørket falder på, holder den lokale 'Stafet For Livet' en 'Knæk Cancer - Tænd et Lys' ceremoni til støtte for dem, der er ramt af kræft, og til minde om dem, som er døde. I løbet af dagen kan man købe lysposer og dekorere dem med tegninger eller personlige hilsener.

I forbindelse med 'Tænd et Lys' holder Birthe Markfoged, hospicechef ved Hospice Limfjord, lystale. Efterfølgende synger koret 'Sang på menuen' for til fællessang, og der holdes et minuts stilhed. Dagen rundes af med en minikoncert med Xander.

Se det detaljerede program for på https://cancer.tv2.dk/content/knaek-cancer-besoeger-skive

Kræftrådgivningen i Herning holder i forbindelse med Knæk Cancer-ugen åbent hus torsdag 26. oktober

Hold øje med alle de lokale indsamlingsaktiviteter og events til fordel for Knæk Cancer på https://cancer.tv2.dk/detsker

Overordnede program for Knæk Cancer på tur 2017

Kl. 07-09: Go' morgen Danmark - Mikkel Kryger er med live fra Posthustorvet

Kl. 09-11: lokale indskolingselever er på pladsen og laver Leg På Steg - et bevægelseskoncept med sjove og lærerige aktiviteter, som understøtter faglige læringsmål.

Kl.11-15: lokale udskolingsskole deltager på torvet for at afslutte deres deltagelse i den nationale fotokonkurrence 'Cool Uden Røg' og kåre lokale vindere. De skal igennem quizzer, konkurrencer og sundhedseksperimenter, som sætter fokus på et liv uden tobak.

Kl. 11-19: Pladsen er åben med aktiviteter, musik og foredrag i fire telte, i Knæk Cancer Bussen og på Knæk Cancer Scenen. Der er madboder, konkurrencer og en rig mængde af oplevelser, inspiration, råd og vejledning for både børn og voksne.

Kl.11-15.30: På Knæk Cancer Scenen optræder lokale sportsklubber og motionsforeninger, samt lokale bands, kor og musikskoler. Skives borgmester er på talerstolen, og en lokal Knæk Cancer-kræftforsker bliver interviewet om sin forskning og resultater og svarer på spørgsmål.

Kl.11-19: ' Ingen skal stå alene med kræft' Teltet. Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Skive, Kræftrådgivningen i Herning og Sundhedscenter Skive fortæller om patientstøtte og rådgivning for patienter, pårørende og andre interesserede.

Kl.11-19: Røgfri Fremtid Teltet: Fokus på tobaksforebyggelse med quizzer, konkurrencer og en mulighed for at tegne "Drømmen om en røgfri fremtid". Besøgende kan tage en snak med medarbejdere fra både Kræftens Bekæmpelses og de lokale sundhedscentre om tobak og rygning, og sammen med lokale rygestoprådgivere er der mulighed for at få lavet en kuliltetest og få en snak om, hvordan du kan blive røgfri.

Kl. 11-19: Knæk Cancer Bussen, hvor en lokal hudlæge laver gratis modermærketjek, og KlipTone Frisør og Parykhus står klar med gode råd om til make-up, paryk og tørklæder. Lokalforeningen sørger for, at du kan skyde dartpile efter "De 7 Tegn" på kræft, og du kan få en snak med psykologer, sygeplejersker, læger og fysioterapeuter m.fl.

Kl. 11-19: 'Tænd et Lys' Telt hvor besøgende i løbet af dagen kan købe lysposer og dekorere dem med tegninger eller personlige hilsener, inden de sættes op i en Knæk Cancer-blomst inden lysceremonien.

Kl.11-19: 'Det Kreative Værksted #knækcancerblomst', hvor børn og kreative sjæle kan lave deres egen fortolkning af Knæk Cancer logoblomsten og uploade det på Instagram med #KNÆKCANCERBLOMST - hvorefter Boozt.com donerer 20 kroner pr. blomst til Knæk Cancer.

Kl. 16-18.30: HPV Spørgetime i 'Røgfri Fremtid' Teltet

Kl. 16-19: Gratis modermærketjek ved lokal hudlæge i Knæk Cancer Bussen

Kl. 17:25: Go' aften Danmark (del 1) med vært Michèle Bellaiche sender live fra Posthustorvet

Kl. 17:55: Knæk Cancer - Tænd et Lys ceremoni med taler, musik og ét minuts stilhed

Kl. 18:25: Go' aften Danmark (del 2) med vært Michèle Bellaiche sender live fra Posthustorvet

Kl. 18:47: Minikoncert: Xander

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

vaccinerede
Nyheder

Coronaindlagte:

De fleste er vaccinerede

Vild med dans
Film og TV

Vild med dans:

Nye favoritter

Vindmøller
Nyheder

Vindmøller til USA:

Vestas tæt på rekordordre 

Opholdsforbud
Krimi

21-årig: Opholdsforbud efter økseballade

drab Kongsberg
Krimi

Kongsberg-ofre:

Blev stukket ihjel

Nyheder

Colin Powell:

Død efter coronavirus

Sascha Dupont
Kendte

Sascha Dupont: 
- Det har været lidt
op ad bakke for sønnen

kontrol ved dansk-tyske grænse
Nyheder

Trusler udefra: Danmark forlænger grænsekontrol

villaen
Helt vildt

Kommune i vild villahandel - årets absolut dyreste

anders bodelsen
Nyheder

Forfatter Anders Bodelsen er død

Aqua Akvarium og Dyrepark
Nyheder

Dyrepasser fik 9500 volt gennem sig:

- Det er ubehageligt

krydderurter
Nyheder

"Planternes corona"

- Danmark er frikendt

Heick
Kendte

Ærlige Heick:

Forelsket i en anden

the simpsons
Helt vildt

Drømmejob? Få penge for at se hele kultserien The Simpsons

Beaumaiden
Krimi

Fragtskib grundstødt ved Bornholm - politiet afhører besætning

helikopterstyrt
Nyheder

Tre dræbt i helikopterulykke

Prins William og Kate
Kongelige

Prins William gav pris til to venner og Costa Rica

Taliban
Nyheder

Smykker solgt i Danmark: Finansierer Taliban

Estonia
Nyheder

Estonia: Nye optagelser ved vraget

Vejret
Nyheder

Næste uge:

Typisk efterårsvejr

Bill Clinton
Nyheder

Bill Clinton: Udskrevet efter urinvejsinfektion

Gulddreng
Film og TV

Toppen af poppen:

Triumfer og trusler

corona indlagt
Nyheder

Ny stigning:

120 personer er indlagt 

tatovering
Nyheder

Farvestoffer forbydes: Svært for tatovører

fillippinerne
Nyheder

Voldsomt uvejr:

Mindst 40 dræbt 

En familie med ski
Rejser

Ny ski-destination vinder frem

en træner med sort mundbind
Sport

Brøndby-chef: Fat det nu - vi vil kæmpe med om top-3

Gule blade på et træ i solen
Livsstil

Sidste udkald før vinteren rammer haven: Det skal du huske

et fly tæt på nogle små huse
Rejser

Verdens største fly på vingerne igen

en blond svømmer
Sport

Jeanette Ottesen:

En træner prøvede at kysse mig

et kort over haiti
Krimi

17 amerikanere kidnappet i Haiti

en lotto kupon
Nyheder

Lotto-glæde:

Østjyde vinder 19 millioner

En sauna
Krimi

Familie på fire dør i sauna på luksushotel

Lars Løkke i Folketingssalen
Nyheder

Løkke: Vil skære i SU og ønsker regionalt opgør

En lygtepæl med politibånd om
Krimi

Blev fundet i kritisk tilstand på vejen

mand med bagværk
Film og TV

Røg ud af bagedysten:

Det var helt i orden

flaske med alkohol
Nyheder

18 russere døde:

Drak hjemmebrændt

thomas blachman poserer
Kendte

Blachman: Ordblindhed

fik mig ind i musikken

græskar i bunke
Krimi

Halloween-hærværk:

Smadrede flere

hundrede græskar  

blomster og lys på trappe
Krimi

Kongsberg-drabene:

Her er ofrene

politibil med påskriften politi
Krimi

Fodgænger dræbt

i færdselsulykke 

Nyheder

Jens Rohde:

Ingen kan styre mig

teknikere undersøger lejlighed
Krimi

Norsk politi: 37-årig

kan ikke afhøres 

mcdonalds skilt
Nyheder

Burgersultne bilister

skaber trafikkaos

rød paraply i gadebilledet
Nyheder

Gråt og vådt: 
Efterårsferien byder

på typisk efterårsvejr 

mand jubler ved siden af kæmpegræskar
Helt vildt

Her er vinderen af

DM i Kæmpegræskar

brandbil under udrykning
Krimi

Person fundet død

i udbrændt villa 

stearinlys ved gerningssted
Nyheder

Kongsberg-drabene:

Sætter navne på ofrene

Sofie Østergaard og Sebastian Richelsen
Kendte

DR-vært mor igen:

Dramatisk fødsel på

badeværelset

Smadret rude med alarmskilt
Nyheder

Pas på tyven:

Indbruddene stiger

i efterårsferien

Nyheder

Borgerligt støtteparti:

Pilen peger på Pape

Butik med grøntsager udenfor
Nyheder

Efter fund af mus og lort:

Lukker butik på stedet

Dronningen nipper til et glas
Kongelige

Dronningen dropper alkohol

Ronaldo og Solskjær
Sport

Fodboldklub flyver i ti minutter for at nå frem til kamp

Togstamme i mørke
Nyheder

Person død – blev ramt af tog

Ødelagt tempel
Nyheder

Jordskælv og kraftig strøm koster 14 livet 

spænding om omdans
Kendte

Farvel til Freja Kirk og Claudia Rex

Pengesedler og mønter
Nyheder

Kommuner ændrer skatten: Se hvor skatten stiger og falder

væltet gyllevogn
Krimi

Gyllevogn væltet i grøften
- stort udslip

natteliv i gaden
Nyheder

Større dansk by
tæt på forbud
i nattelivet

elmåler
Livsstil

Elpriser på himmelflugt

- sådan kan du spare

claus elming
Kendte

Claus Elming:
De ryger ud af
Vild med dans i aften

bålplads i naturen
Livsstil

Bål, hygge eller overnatning: Oplev naturen i vintermørke

proteinsalat
Mad og drikke

Risiko for forgiftning

- salat kaldes tilbage

sommerhus med dansk flag
Livsstil

Luk sommerhuset ned

og spar penge hele vinteren

prins william taler
Kongelige

Prinsen langer ud

efter milliardærer 

biler på motorvej
Nyheder

Efterårsferie: Her forventes tæt trafik og kø

dansere poserer
Underholdning

Vild med dans tog

fusen på sangstjerne 

Karen Ellemann, Henrik Qvortrup og Pia Kjærsgaard
Underholdning

Pia K. og Qvortrup:

Springer ud som

realitystjerner

headset ligger ved computerskærm
Krimi

El-selskab politianmeldt:

Snørede forbrugerne

fængselsbetjent lukker port i fængsel
Nyheder

Danmark sakker bagud:

Selv Albanien er bedre 

Prins Christian
Underholdning

Prins Christian fylder 16:

Skubbes frem i spotlyset 

Q8-logo
Nyheder

Nu over 14 kroner:

Benzinprisen sætter

rekord

rød bygning set på afstand
Krimi

Gymnasieelev i koma:

Faldt ud af vindue

på studietur

bill clinton i profil
Nyheder

Clinton indlagt

på hospitalet 

til salg skilt foran hus
Livsstil

Flere boligsælgere 
sætter prisen ned 

mand sidder med mundbind
Nyheder

Rigmand kendt fra

tv-serie får livstid 

Vild med dans
Kendte

Vild med dans:

De ryger ud

Skolevalg
Nyheder

Socialdemokratiet:

Størst ved skolevalg

Rejser corona
Nyheder

Flyselskaber: Nul mundbind i Skandinavien