Klumpfisk i glad familiesammenføring
Det var Jens Fisker, der i sidste uge kunne hale den 22 kilo tunge klumpfisk ud af sit net. Foto: Tom Olsen (Privatfoto)
Den sjældne klumpfisk, som i sidste uge blev fanget ud for Vedbæks kyst, har fundet sig godt til rette i et akvarium i Hirtshals.

Klumpfisken "Erik Motor" blev i onsdags fanget i Vedbæk nord for København.

Efter et par dage med ophold i Øresundsakvariet i Helsingør og en lang tumultarisk transport, har den sjældne kæmpefisk nu fundet sig til rette hos sine artsfæller i Hirtshals Oceanarium.

Det skriver Vedbæk.net.

"Nu skal han vendes helt til at spise, og det går godt. Han spiste allerede i går, så det ser godt ud, men der er altid en risiko for, at fisk ikke overlever, når de flyttes, selvom de ser strålende ud, når de kommer. Efter et par dage kan de dø, så jeg kan ikke være 100 procent sikker på, at den overlever. Men i forhold til de andre klumpfisk vi har fået ind, så er han ufattelig frisk," siger biolog Henrik Flintegaard fra Nordsøen Oceanarium til netavisen.

Vedbæks borgere så med forbavsede øjne til i sidste uge, da Jens-Fisker sejlede i havn med et ganske stort levende eksemplar af den sjældne klumpfisk (se billeder af begivenheden her).

Havbiologerne i Nordjylland har døbt klumpfisken "Erik Motor", fordi bilen, som kørte kæmpefisken den lange vej fra København til Hirtshals, undervejs måtte give op med motorstop.

Akvariet i Hirtshals har gjort alt, hvad de kan, for at sikre gode forhold til de klumpfisk, som de har boende. Efter en brand måtte de sige farvel til en enkelt af deres fisk, men nu har de nok.

"Det var jo et publikumskrav, at vi fik en ny klumpfisk efter branden, så vi hentede to i Barcelona, og de blev døbt Kaj og Andrea. Senere er der kommet en tredje klumpfisk til, som en fritidsfisker fik i sit net ved Hirtshals. Klumpfisken fra Vedbæk er så den fjerde klumpfisk her i Hirtshals," siger den stolte havbiolog til Vedbæk.net.

Kilde: Vedbæk.net