Klub VM er kommet for at blive
Søndag vandt Brasilianske Internacional VM for klubhold. En turnering, der så småt er ved at vinde prestige.

Tidligt søndag eftermiddag kunne de brasilianske spillere fra klubben Internacional fra Porto Alegre fejre deres første VM for klubhold nogensinde. Med en 1-0 sejr over Barcelona. Sejren blev fejret på behørig vis. Efter en nervepirrende slutspurt, hvor hele Internacional-bænken havde forladt deres sæder og stod og trippede nervøst, imens Barcelona kæmpede for udligningen. Den kom aldrig, og efter tre minutters overtid kunne hele Internacional-truppen storme ind på banen i vild jubel. Samtidig stod Barcelona spillere med tomme blikke over at tabe en kamp, som de ud fra spil og chancer burde havde vundet, og afgjort også en kamp, som Barcelona gerne ville vinde.

For FIFA Club World Cup er så småt ved at udvikle sig til en turnering klubberne tager seriøst. Turneringen blev afholdt første gang i 2000, hvor de bedste hold fra hvert kontinent mødes. Dengang var turneringen spækket med reservespillere, og blev derfor ikke den succes, som FIFA havde håbet på. Derfor gik turneringen også tilbage til sin oprindelige form, som bare bestod af en kamp imellem de sydamerikanske og de europæiske mestre.

Sidste år kastede FIFA sig så igen ud i et VM for klubhold, og denne gang med større succes. Champions League-vinderne fra Liverpool kom med det erklærede mål at vinde, og den saudi arabiske deltager, Al Ittihad, prøvede at leje en række stjernespillere blandt andre Kaka og Eto?o, imens klub-VM stod på.

Turneringen i år blev endnu en spillemæssig succes, der satte en tyk streg under, at Sydamerika og Europa er verdens bedste fodboldkontinenter. At dømme efter de stjernebesatte hold, der spillede finale søndag, er det også to kontinenter, der tager den nye FIFA Club World Cup seriøst.