Klovn hædres i udlandet med stor filmpris
Her ses Casper C og Frank med filmens instruktør, Mikkel Nørgaard. Klovnfilmen var både en stor succes hos publikum og hos anmelderne. Den hædres nu også i det store udland. Foto: Scanpix Denmark, Martin Sylvest Andersen
Det er ikke kun danskerne, der er vild med Klovn The Movie. Nu viser udlandet også stor begejstring og tildeler en pris for Bedste Film.

Den store danske filmsucces Klovn The Movie hitter ikke kun i Danmark. Også udlandet hylder nu komedien med Casper og Frank i hovedrollerne. I nat blev filmen nemlig tildelt den prestigefyldte hovedpris på den canadiske filmfestival, Fantasia.

Og det var to begejstrede komikere, der modtag den flotte pris.

"Vi er virkelig stolte og meget glade for anerkendelsen. Vi er glade for at vinde noget i det hele taget, men den her pris er selvfølgelig hel speciel fordi den er stor og uddeles i South Parks hjemland. Prisen viser, at humor ikke er begrænset af landegrænser på nær i pæne Sverige, hvor både filmfestivaler og distributører åbenbart blankt har afvist filmen. Nu håber vi på et remake af filmen i Canada, hvor floder og å'er er meget længere end i Danmark, og katastroferne dermed også kan blive væsentlig større," udtaler Klovn-parret i fællesskab.

Kilde: Se Caspers og Franks takketale her

Og det er da heller ikke hvilken som helst filmfestival. Fantasia regnes som en af de mest prestigefyldte og indflydelsesrige filmfestivaler i Nordamerika og bliver hvert år besøgt af store filmnavne fra hele verden og fulgt af et kæmpe pressekorps.

Herhjemme modtag Klovn-filmen også en flot pris ved Robert-uddelingen i februar i år, hvor den vandt publikumsprisen.