Klovn Forever indtager USA
Klovn er ikke kun populært hjemme i Danmark, men har også en stor fanskare i Hollywood.
Casper og Franks venskab kommer på en alvorlig prøve i den nye Klovn-film.
Casper og Franks venskab kommer på en alvorlig prøve i den nye Klovn-film. Foto: Fotograf Per Arnesen/free

Dagen inden filmen "Klovn Forever" rammer de danske biografer, kan Nordisk Film afsløre, at filmen også vil indtage det amerikanske marked.

Det er det amerikanske distributionsselskab Drafthouse Films, som også stod for distributionen af den første film "Klovn - The Movie" og den forudgående tv-serie på det amerikanske marked, som nu har købt rettighederne til Casper Christensen og Frank Hvams seneste eventyr.

- Vi ønsker at være en del af Klovn-foretagendet sammen med Frank og Casper, så længe de bliver ved med at lave film. Det er uden tvivl nogle af de sjoveste film, der nogensinde er lavet, og vi er stolte over at kunne dele dem med publikum, siger selskabets Chief Operating Officer, James Emanuel Shapiro i en pressemeddelelse.

I Hollywood har flere fået øjnene op for det ofte tåkrummende Klovn-univers, og Sacha Baron Cohen - manden bag Ali G og Borat - har sagt, at Klovn er hans yndlingskomedie af alle i hele verden.

Instruktøren og produceren Todd Philips, som har lavet film som "Tømmermænd i Las Vegas" og "Roadtrip", er sat til at producere en amerikansk udgave af Klovn.

"Klovn - The Movie" indspillede på verdensplan 65 millioner kroner, og er en af de største danske filmsucceser i nyere tid.

"Klovn Forever" får dansk premiere torsdag 24. september.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.