Klovn-filmen: Blandede bolsjer fra anmelderne

Underholdning
– Jeg elsker det univers, skriver DR's Per Juul Carlsen og giver filmen 5 stjerner. (Foto: Per Arnesen)

Nogle elsker den, andre synes, den er det dummeste.

Der er både 5 flotte, 4, 2 og 1 lille falmet stjerne strøet ud over Frank Hvam og Casper Christensens sidste "Klovn"-film, "Klovn The Final", som har premiere i dag torsdag.

DR: – Jeg elsker Frank og Casper. Jeg elsker ikke nødvendigvis altid komikerne Frank Hvam og Casper Christensen, men jeg elsker deres alter egoer... "Klovn the Final" bliver sjovt nok en sofistikeret komedie ved at gøre det modsatte af "Klovn Forever"; ikke at flytte væk, men lukke de to hovedpersoner ind i et lille rum, da de to venner forsøger at få noget frihed - for kvinderne - sammen. Jeg elsker det univers, skriver Per Juul Carlsen og giver den 5 stjerner.

Også filmmagasinet EKKO er begejstrede: – Det er lige ved at blive for meget, når Revisor-Kurt er dummere, end politiet tillader, og der bliver gjort grin med dværge og bøsser i flæng. Men under de grænsesøgende vittigheder mærker man det bankende hjerte hos de to bagmænd, hvis komiske timing kun har forbedret sig gennem de seneste femten år, skriver Nicki Bruun Ekko og giver den også 5 stjerner.

En prut i en armhule

Anderledes toner lyder der dog fra Berlingske, som har haft hele to anmeldere på: – Filmen holder lige akkurat festen gående med nogle svage gags, men til sidst føles ’"Klovn The Final" lige så anstrengende som en aldrende rødvinsfordrukken klike, der stadig synes, at armhuleprutter er the shit, skriver Kristian Lindberg og giver 2 stjerner.

Sørine Gottfredsen giver den kun én stjerne: – Casper Christensen og Frank Hvam har udtalt, at filmen handler om kærlighed, og det gør den ikke (…) Man aner, at de reelt ikke ved, hvad figurerne rummer.

Soundvenue: Den har ”grænseoverskridende komik”... Casper Christensen, Frank Hvam og instruktør Mikkel Nørgaard er ”store humorister” og ”begavede fortællere”, mener Rasmus Friis og tildeler 4 stjerner.
 
– En prut i en armhule, skriver Kristian Lindberg og giver 2 stjerner. Foto: Per Arnesen

Information: Klovn-universet har hele tiden været baseret på, at Hvam og Christensen leverer parodier på dem selv. (...) For tiden kan man møde den ægte Casper Christensen i diverse interviews. Her fortæller han om at være flyttet på landet og begyndt at meditere og tage #MeToo alvorligt. Og egentlig tror jeg, det ville være sjovere at grine ad ham, den midaldrende eksfestabe med nye sunde værdier, end af en reduceret udgave af fortidens fissekarl, skriver Lone Nikolajsen, som ikke tildeler nogle stjerner, da avisen ikke gør det som princip.

 

 

Nyheder

Ryanair-boss:

Muslimske mænd er

den største risiko