Klokken er slået for Titanic
Nu bliver det muligt at tage Titanic rundt om håndleddet. Et schweizisk urfirma vil med 1,5 kilo stål fra det sunkne skib lave 2.012 ure

For nogle mennesker er der ikke grænser for, hvor dyre og eksklusive tingene kan blive. Tilhører man denne gruppe, kommer den nye og stærkt begrænsede kollektion fra det schweiziske urfirma Romain Jerome som en gave fra himlen – eller måske nærmere havet. Urene er nemlig lavet af stål og kul fra det verdensberømte skibsvrag Titanic.

Kollektionen Titanic-DNA bliver i denne uge præsenteret på den årlige messe Baselworld i Schweiz, der er den største indenfor ur- og juvelindustrien. Ifølge firmaet bag urene, er det ikke kun det lækre design, der skal sælge kollektionen.

- Urene er meget luksuriøse og uopnåelige. Mange rige mennesker køber ekstremt komplicerede ure uden at forstå, hvordan de fungerer, fordi de ønsker at fortælle en historie. Vi tilbyder dem en historie, siger Yvan Arpa, der er administrerende direktør i Romain Jerome, til Reuters.

Ukendt stålsælger

De seneste 10 år har det været ulovligt at købe ting fra Titanic, der forliste i 1912 på sin jomfrurejse mellem Europa og USA. Men inden da har der været flere gravtyve nede og fjerne ting fra skibet. Romain Jerome ønsker ikke at uddybe, hvor det har fået de 1,5 kilo stål fra. Men Titanics bygherre, Harland and Wolff, har bekræftet, at stålet stammer fra skroget.

Selve urene er lavet af en blanding af det originale stål og så stål, som Harland and Wolff har brugt til en kopi af Titanic. Nogle af urskiverne er farvet sorte med en særlig slags maling indeholdende kul fra brokker fundet omkring skibsvraget.

Prisen på urene, der også fås med guld og diamanter, svinger mellem 7.800 dollar (cirka 43.000 kroner) og 173.100 dollar (cirka 954.000 kroner). Ifølge planen skal der inden år 2012, 100-året for hvornår Titanic sank, laves 2.012 ure.

Hos Romain Jerome mener man ikke, at køberne skal se på urene som et minde om de 1.500 personer, der mistede livet i forliset. I stedet sender urene et signal om en ny begyndelse.

- Det er et budskab om håb, om livet som stærkere end døden, om genfødsel, siger Yvan Arpa til Reuters.

Om urene er vandtætte, melder historien ikke noget om.

faktaboks

Titanic var kendt som skibet, der ikke kunne synke, da det i april 1912 satte ud på sin første tur over Atlanten.

Kort før midnat 14. april ramte Titanic et isbjerg, der rev hul i skroget. Knap tre timer senere sank skibet.

Der var 2.224 passagerer med på Titanic. Omkring 1.500 af dem overlevede ikke.

via Listen To News