Nye uniformer skaber problemer for sosu'er: Nu går FOA ind i sagen
Arkivfoto. (Foto: Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix)
I ældreplejen i Aarhus klager sosu-assistenterne over uniformer, som huden ikke kan ånde i. Den lokale afdeling af FOA går nu ind i sagen.

3.500 sosu-assistenter har fået tildelt helt nye uniformer. Desværre vækker de nye uniformer ikke glæde hos medarbejderne i hjemmeplejen i Aarhus Kommune. Mange oplever dem nemlig som ubehagelige at bære, særligt i sommervarmen. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Kritikken lyder især på, at materialet, en blanding af bomuld og polyester, gør uniformerne ubehagelige at have på. Særligt når temperaturen når op over 25 grader, som vi har set de fleste dage i denne sommer.

Når sosu-assistenterne sveder i sommervarmen, kommer uniformen til at klistre og det er svært for huden at ånde i, lyder forklaringen. 

Ligeledes er der sosu-assistenter, der finder pasformen dårlig. Bukserne falder ned og nederdelene er svære at bevæge sig i.

FOA anser det som et arbejdsmiljøspørgsmål

Hos FOA er man ikke ikke i tvivl om, at det er en sag, man vil gå ind i. Det er nemlig vigtigt, at en arbejdsuniform ikke er til gene for den enkelte medarbejder, pointerer Inge Jensen Pedersen, formand for FOA i Aarhus. 

- Efter at nogle ansatte stod frem i Århus Stiftstidende og fortalte om problemer med uniformerne, har vi prøvet at få en fornemmelse af problemets omfang. Det, vi hører, er, at mange har problemer med uniformerne, siger Inge Jensen Pedersen til Århus Stiftstidende.

Hos FOA i Aarhus har man ikke en klokkeklar løsning parat, men man er klar til at finde en mere individuel løsning.

- Det er da oplagt, at man ikke kan skære alle 3.500 ansatte i ældreplejen over samme læst. Nogle er høje, nogle lave, nogle er tykke, og nogle er tynde. Nogle trives i arbejdstøj af kunststof, mens andre ikke kan holde ud at arbejde i det. Målet må være, at alle kan få arbejdstøj, de har det godt i og kan arbejde i, siger FOA-formanden.

Hun oplyser, at man fra FOAs side vil undersøge, hvad andre kommuner har gjort ift. medarbejderes uniformer og finde en bedre løsning, som tilgodeser medarbejdernes ønsker.

via Listen To News