Klar til at lukke fem fritidshjem
Børnepasning ¿ Lukninger er ikke i strid med løfter op til budgetforliget, siger politikere

Budgetforliget kommer måske alligevel til at koste lukninger af fritidshjem. Selvom politikerne op til forliget fokuserede på, at der var tale om en ledelsesmæssig forandring, der blot omdannede fritidshjem til SFO-afdelinger, så lægger forvaltningen nu op til at lukke fem fritidshjem per 1. august. Børnene vil i stedet blive flyttet til SFO en under den skole, de går i.

Lukningerne foreslås ifølge Børn og Unge-chef Ole Kiil Jacobsen for at udnytte personale og lokaler mere effektivt. »Vi har kunnet se, at vi kan klare os med færre adresser, og så har vi besluttet os for at tage tyren ved hornene. Der ændres ikke på regler for, hvor meget plads børnene har, og der skæres ikke på normering-en,« siger Ole Kiil Jacobsen.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra rådmanden for børn og unge, Louise Gade (V). Socialdemokraternes politiske ordfører, Jacob B. Johansen, vil ikke på forhånd lægge sig fast på en holdning til udspillet.

»Nu skal forældrene have mulighed for at at udtale sig under høringen, og vi vil lytte meget til, hvad de siger,« siger han.

Det samme siger Marc Perera Christensen (K), som i lighed med Jacob B. Johansen ikke mener, at lukningerne er i strid med de politiske udmeldinger op til budgetforliget.

»Det har aldrig været sagt kategorisk, at alle fritidshjem vil blive reddet,« siger han.

N2|side 3