Kirsten Siggaard taler ud om skilsmissen: Det var mig, der gik
Kirsten Siggaard ses her på den røde løber til Dansk Melodi Grand Prix i Gigantium Aalborg 10. februar i år. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)
Nyskilte Kirsten Siggaard håber på igen at finde kærligheden.

Da Kirsten Siggaard og hendes mand, Jørgen Andersen, i julen fortalte offentligheden, at de var blevet skilt, var det afslutningen på en længere periode, hvor det ikke var nærværet, som bandt dem sammen.

Det fortæller den folkekære sangerinde i et interview med Femina:

- Hverken Jørgen eller jeg bryder os om konflikter, derfor har vi nok undladt at tale om de ting, vi ikke ønskede at høre svaret på. Måske er det en af årsagerne til, at vi med tiden bevægede os lidt væk fra hinanden. Og det skal også siges, at det ikke var Jørgen, der syntes, at det her skridt var nødvendigt. Det var mig. Jeg følte, at når jeg/vi ikke kunne give det her et meningsfuldt nærvær, så var det bedre helt at være fri. Jeg syntes jo også, at Jørgen havde fortjent noget mere.

Allerede i oktober 2015 besluttede de sig for at gå hvert til sit, og en regulær skilsmisse var en naturlig følge. Samtidig begyndte den nu 63-årige Kirsten Siggaard at blive bange for, at hun ikke blev så gammel.

- Min far blev kun 66 år, min ældste søster blev 69. Så jeg tænkte: Nu skal det være, for der er jo ikke nogen garantier i forhold til det med alder. Og jeg kan godt klare mig selv. Det var ikke økonomien, der skulle være afgørende.

I længere perioder har Kirsten Siggaard boet i sit sommerhus på den sjællandske vestkyst, syd for Kalundborg, men hun vil gerne tættere på børn og børnebørn og overvejer at finde en lejlighed i København.

Samtidig fortæller hun til Femina, at hun og eks-manden er gode venner og vil hinandens bedste:

- ... og hvorfor så ikke give hinanden mulighed for at åbne op, så der bliver plads til en, der synes, man er det dejligste i verden? Jeg har aldrig været ude og kysse ret mange frøer, for jeg har altid haft travlt, lige fra jeg gik i skole, så jeg er da spændt på at se, om jeg kan møde en, som jeg bliver glad for, siger Kirsten Siggaard.