Kirsten Lehfeldt udtaler sig om sygdom: Jeg har det godt
Kirsten Lehfeldt: - Jeg fejler intet fysisk. Jeg har ikke sceneskræk og har gudskelov heller ikke haft det. Foto: Sonny Munk Carlsen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Jeg har ikke sceneskræk, men symptomer på stress, siger Kirsten Lehfeldt, og afviser dermed teaterchef Erling Mølgårds udtalelser om, hvorfor hun har trukket sig fra en igangværende turné.

Det var rettidig omhu, der fik den folkekære skuespiller Kirsten Lehfeldt til at trække sig fra Landsteatrets forestilling "Inden jeg fylder 67".

Sygdom var begrundelsen, men nu siger Kirsten Lehfeldt til BT, at det var symptomer på stress, som fik hende til at trække sig fra den igangværende turné:

- Jeg har det godt. Jeg fejler intet fysisk. Jeg har ikke sceneskræk og har gudskelov heller ikke haft det. Jeg kampsveder ikke, så bare rolig. Jeg har stresssymptomer, som jeg lytter til og har taget konsekvensen af, siger hun til avisen.

Landsteatrets teaterchef Erling Mølgård har fortalt til BT, at Kirsten Lehfeldt ved premieren i slutningen af januar fik den første melding om stress:

- Hun fik et blackout efter et kvarter og måtte forlade scenen, fortæller han til avisen og tilføjer ord som "angst", "sceneskræk" og "kampsvedt".

Men det har intet på sig, siger en afvisende Kirsten Lehfeldt således til BT:

- Jeg har nu fået den ro og hvile, som mit hovede og min krop har behov for lige nu.

Instruktør Pia Rosenbaum har overtaget rollen og spiller turnéen til ende.