Kirsebærblomstrende kirkegård forventer 150.000 gæster
De japanske kirsebærtræer satte fredag kulør på Bispebjerg Kirkegård og lokkede masser af forårsglade folk, fæ og fotografer til. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Tusindvis af mennesker strømmer til Bispebjerg Kirkegård, hvor den berømte kirsebærallé står i fuldt flor.

Kirsebærtræerne på Bispebjerg Kirkegård er sprunget ud.

De blomstrende træer på Kirsebæralléen er de senere år blevet et større og større tilløbsstykke på kirkegården i Københavns Nordvestkvarter.

Sidste år besøgte omkring 150.000 mennesker kirkegården, mens træerne stod i blomst.

Det forventes derfor, at en massiv menneskemængde vil slå et smut forbi kirkegårdens kirsebærallé de kommende dage og uger.

- Det er vores erfaring, at besøgstallet bestemt ikke bliver mindre. Folk bliver bedre og bedre til at sprede rygtet på de sociale medier.

- Det er blevet pop at få en selfie med kirsebærtræerne i baggrunden, siger centerchef ved Teknik og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune Anders Melamie til TV2 Lorry.

Han opfordrer besøgende til at vise hensyn, når de er på kirkegården, hvor der også befinder sig sørgende.

- En appel fra min side er, at hvis man ikke har noget med kapellet at gøre, så skal man holde sig på afstand. Man skal ikke stille sig op og se på kisten, der bliver båret ud af mennesker, man ikke kender, siger Anders Melamie til TV2 Lorry.

Københavns Kommune har i forbindelse med kirsebærtræernes blomstring sørget for ekstra toiletter, affaldskurve og afskærmning af Sønder Kapel, hvor der foregår bisættelser.

Bispebjerg Kirkegård er åben mellem klokken 07.00 og 22.00 i sommerhalvåret.

/ritzau/