Kirgistans regering træder tilbage
Den tidligere sovjetrepublik Kirgistans regering træder tilbage i et forsøg på at speede en længe ventet politisk reform op.

Efter længere tids vaklen besluttede regeringen i Kirgistan tirsdag at træde tilbage. Regeringens afgang er ifølge den nu tidligere premierminister Felix Kulov et forsøg på at sætte gang i en længe ventet reform af det politiske system.

I november accepterede landets præsident, Kurmanbek Bakiyev, efter folkeligt pres en ny forfatning, der vil tage retten til at udpege landets regering fra præsidenten og give den til parlamentet. Meningen var, at den nuværende regering skulle være gået af umiddelbart efter forfatningsændringen, men det skete altså først tirsdag.

Bakiyev har accepteret regeringens aftræden, oplyser Reuters.

Bakiyev kom til magten ved den såkaldte Tulipanrevolution i 2005, hvor han væltede den daværende præsident Askar Akajev. Han lovede dengang at ville gøre landet mere demokratisk, men er siden blevet kritiseret for ikke at holde sine løfter. Forud for forfatningsændringen i november gik tusindvis af demonstranter på gaden i hovedstaden Bishkek for at protestere mod Bakiyev.