Kipketer: Bubes spurt kan snyde de store
Andreas Bube har en slutspurt på 800-meteren, som kan overraske de bedste i verden, mener Wilson Kipketer.

800-meter-løberen Andreas Bube har mulighed for at slå selv de allerstørste verdensstjerner til OL. Årsagen er Bubes fremragende slutspurt, der er ren verdensklasse.

Den tidligere verdensrekordholder Wilson Kipketer er meget imponeret over den fart, Bube kan præstere på de sidste 200 meter.

- Nogle af de store navne kan godt blive overraskede over hans slutspurt. Den er rigtig god, siger Kipketer til Ritzau.

For 12 år siden var dansk-kenyaneren selv den helt store favorit til at vinde OL-guld i Sydney, men medaljen gik til en tysker, der normalt var tre sekunder langsommere end Wilson Kipketer.

- Da jeg løb OL i 2000, tabte jeg til Nils Schumann. Schumann var egentlig meget langsommere end mig, for jeg var i stand til at løbe 800-meteren på 1.41 minutter og Schumann kunne bare løbe 1.44.

Wilson Kipketer fortæller, at 24-årige Andreas Bube, der vandt EM-sølv i juni, skal håbe på, at der bliver løbet langsomt fra start i London. Hvis de hurtigste konkurrenter sætter et højt tempo fra start, vil effekten af Bubes slutspurt nemlig aftage.

Danskerens personlige rekord på 1.44,99 minutter er små fire sekunder langsommere end David Lekuta Rudishas verdensrekord på 1.41,01. Rudisha er den store guldfavorit i London.

- Nogle gange handler 800-meteren om timing. Hvis Bube timer det rigtigt og ligger på den rigtige position før de sidste 200 meter, så har han også en chance for at slå de store navne, mener Kipketer.

- Det bliver svært at slå Rudisha, men Bube var tæt på at slå Yuri Borzakovskiy, der vandt guld til EM.

Eftersom der er en del 800-meter-løbere, der har bedre personlige rekorder end Bube, så er danskerens egen målsætning at nå finalen. Kipketer tør heller ikke garantere, at Bube når hele vejen til finalen.

- Det er kun de to første, der går videre fra de indledende heat. Hvis de løber 1.43-1.44 minutter, så bliver det lidt svært.

- Hvis det bliver taktiske løb, så kan han nå langt. Men hvor langt? - det er svært at sige, fortæller Kipketer.

Andreas Bube løber indledende heat i aften, og gør han det godt, skal han i aktion i morgen i semifinalen. Medaljerne uddeles først på torsdag, hvor der er finale.

/ritzau/