Kinesisk baby skandaliserer Toys R Us
Legetøjskæden Toys ’R’ Us ville belønne den første baby i New York i 2007, men fik kolde fødder, da barnet viste sig at være barn af illegale kinesiske indvandrere.

Det skulle være et hyggeligt marketingsstunt for at markere nytåret, men det har udviklet sig til en penibel affære for det amerikanske legetøjsgigant Toys ’R’ Us.

Legetøjskæden udlovede en gave på 25.000 dollar til det første barn, som blev født i New York i 2007. Men da årets første baby viste sig at være lille Yuki Lin, født af kinesiske immigranter, der muligvis opholder sig ulovligt i USA, valgte man at udbetale pengene til en anden. Det skriver New York Times lørdag.

Selvom det i første omgang hed sig, at konkurrencen skulle omfatte »alle kommende nytårsmødre«, var det et krav, at man skulle opholde sig lovligt i USA, siger en talsmand for Toys ’R’ Us, Kathleen Waugh, til avisen. Hun mener, at det er et almindeligt juridisk krav ved konkurrencer i USA.

Afgørelsen har medført protester - ikke mindst fra New York kinesisk-amerikanske samfund.

»Folk er meget ophidsede. Den lille pige er blevet frarøvet sin præmie, som hun senere ville kunne bruge til at få sig en uddannelse - udelukkende på grund af, hvem hendes forældre er,« siger advokaten Albert Wang, der har lanceret en protestkampagne på nettet.