Kineserne er pessimistiske inden OL
Den kinesiske OL-delegation forventer væsentligt færre medaljer end for fire år siden.

De kinesiske OL-deltagere skal ikke forvente den samme succes, som de væltede sig i for fire år siden, da landet selv var vært ved det enorme sportsarrangement.

Det siger vicedirektøren for det kinesiske sportsdepartement, Xiao Tian, som ud fra resultater ved tidligere olympiske lege har regnet sig frem til, at nationer gennemsnitligt vinder 32 procent færre medaljer fire år efter, at de havde OL på hjemmebane.

Derfor vil Kina næppe gentage de imponerende 100 medaljer - heraf 51 af guld, som de kinesiske atleter hentede i Beijing i 2008, mener Xiao Tian.

- Jeg vil ikke spekulere i antallet, men det vil blive færre, siger han på det kinesiske OL-holds første pressekonference efter ankomsten til London.

- Tidligere er vi kommet med forudsigelser, men de har altid været forkerte. Så denne gang vil jeg ikke komme med noget bud. Men vi vil gøre vores bedste, siger vicedirektøren.

Samtidig afviser han også at spekulere i, om det igen vil lykkes Kina at overgå USA, som i Beijing godt nok vandt flest medaljer, men færre af guld end kineserne.

- USA er stadig meget stærk i sportsverdenen. I Beijing var vi værtsnation, men i store sportsgrene har USA et højere niveau end Kina, siger han.

I Beijing modtog de kinesiske guldmedaljevindere 51.000 dollar for deres præstationer, og sådan vil det også være i London, siger Xiao.

Det kinesiske OL-hold består af 396 atleter, hvilket er væsentligt færre end de 639, der deltog i Beijing. Holdet vil deltage i 23 discipliner og 212 forskellige konkurrencer.

Kun i fodbold, håndbold og ridning dyster der ingen kinesere ved OL.

Til at bære det kinesiske flag ved åbningsceremonien fredag har kineserne valgt NBA-spilleren Yi Jianlian.

- Vi ønskede en, som var rigtig høj, og som har et godt omdømme, og den beskrivelse passer på Yi Jianlian, siger Xiao Tian.

Siden 1984 er landets fane blevet båret af basketballspillere.

/ritzau/dpa