Kineser overtager toppost i IMF

Den 58-årige økonom Zhu Min er ny vicedirektør i Den Internationale Valutafond, hvilket ses som en anerkendelse af Kina som økonomisk magt.
Den 58-årige økonom Zhu Min er udnævnt til ny vicedirektør i Den Internationale Valutafond.
Den 58-årige økonom Zhu Min er udnævnt til ny vicedirektør i Den Internationale Valutafond. Foto: Polfoto/AP Photo/Virginia Mayo / POLFOTO

For første gang er en kineser blevet udpeget til en toppost i Den Internationale Valutafond IMF.

Det er den 58-årige økonom Zhu Min, der bliver ny vicedirektør i fonden, skriver Bloomberg News.

Udnævelsen sker godt en uge efter, at den tidligere franske finansminister Christine Lagarde har overtaget posten som IMF's administrerende direktør.

En post der blev ledig, da den forhenværende direktør, franskmanden Dominique Strauss-Kahn, måtte træde tilbage på grund af anklager om voldtægt af en stuepige på et hotel i New York.

Zhu Min kommer fra Folkets Bank i Kina og har tidligere arbejdet i den kinesiske nationalbank og i Verdensbanken.

Ansættelsen anses som en stor anerkendelse af Kina som økonomisk magt, og som eksempel på at den nye IMF-chef Christine Lagarde holder sit løfte om at lade de nye verdensøkonomier spille en større rolle i IMF.

Hun har ligeledes valgte David Lipton, der er rådgiver for præsident Barack Obama og en tidligere US Treasury Department embedsmand i Clinton-administrationen, til at være hendes stedfortræder på Den Internationale Valutafond.

Kilde: Blomberg News

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.