Kina: Politiet får ram på frygtet drabsmand
Den mest eftersøgte og farligste mand i Kina er blevet dræbt af politiet efter omfattende menneskejagt.

Kinesisk politi dræbte tirsdag en bevæbnet røver, der af de statslige medier var udråbt til at være "Kinas farligste mand" og mistænkt for at have dræbt ni personer, senest en politimand.

I otte år har Zhou Kehua formået at lege kispus med politiet, før han blev skudt og dræbt i den sydvestlige megaby Chongqing tidligt om morgenen, skriver nyhedsbureauet Xinhua. Zhou Kehua blev 42 år.

Ifølge avisen China Daily begik han sin seneste forbrydelse fredag i Chongqing. Uden for en bank skød og dræbte han en kvinde, sårede to andre, og senere på dagen skød og dræbte han en politimand.

Et stort antal politifolk gik i gang med at gennemsøge et bjerg ved Chongqing, hvor den eftersøgte mentes at skjule sig efter sin seneste forbrydelse.

Hans kendte kriminelle løbebane begyndte, da han i 2004 skød og dræbte en kvinde under et bankrøveri i Chongqing. Politiet mener, at han også er skyldig i skudepisoder i byen Changsha i Kinas centrale Hunan-provins og i Nanjing i den østlige del af landet.

Myndighederne havde udlovet en dusør svarende til en halv million kroner for oplysninger, der kunne føre til pågribelse af den eftersøgte, men folk blev advaret mod selv at forsøge at fange ham. Zhou Kehua blev omtalt som "hensynsløs og farlig".

Ifølge Xinhua fik politiet ram på ham i det bjergrige område Shapingba i udkanten af Chongqing. Forbrydelser med skydevåben er forholdsvis sjældne i Kina, hvor en streng lovgivning forbyder privat ejerskab af stort set alle slags skydevåben.

/ritzau/AFP