Kina optrapper propagandakrig i Tibet
Inden for få måneder har 42 tibetanere sat ild til sig selv i protest mod Kinas politik i Tibet.

Kinas propagandachef har givet ordre til, at kampen mod separatisme i Tibet skal optrappes, skriver Folkets Dagblad.

Ordren kommer efter, at en række tibetanere i de seneste måneder har begået selvmord ved at brænde sig selv i protest mod Kinas politik i Tibet, hvor de mener, at tibetansk religion og kultur bliver undertrykt.

- Tibets livsnerve ligger i etnisk enhed, social harmoni og stabilitet, hedder det i en tale fra propagandachef Li Changchun, som i sidste uge besøgte Tibet.

Ifølge Folkets Dagblad siger propagandachefen videre, at tibetanerne skal have "vejledning, så de får øget forståelse for det store kinesiske moderland og det kinesiske folk, og at kampen mod separatisme må styrkes."

På sin rejse i Tibet besøgte Li også Potala-paladset, som engang var Dalai Lamas bolig.

Dalai Lama, Tibets åndelige leder, flygtede i eksil efter et mislykket oprør i 1959, ni år efter den kinesiske invasion.

I forrige uge satte en buddhistisk teenage-munk ild til sig selv i et tibetansk befolket område i det sydvestlige Kina. I alt har 42 tibetanere sat ild til sig selv i de seneste måneder.

Beijing siger, at Tibet har religionsfrihed og nyder godt af en forhøjet levestandard på grund af Kinas tiltagende velstand.

Men tibetanerne klager over en systematisk undergravning af deres kultur, som må vige for etniske han-kinesere, der i stigende grad dominerer landet.

Tibets hovedstad, Lhasa, var centrum for voldelige antikinesiske protester i 2008. Urolighederne spredte sig hurtigt til andre områder med mange tibetanere. Kina har siden opretholdt et meget højt sikkerhedsopbud i Lhasa.

/ritzau/AFP