Kina befrier 26 piratgidsler i Somalia
Fiskere fra Asien er reddet efter 18 måneders fangenskab hos somaliske pirater.

Kina har med succes gennemført en stor redningsaktion af 26 fiskere, der siden december 2010 har været holdt som gidsler af somaliske pirater. Det oplyser den kinesiske regering. Fiskerne arbejdede på en taiwansk trawler, som piraterne kaprede for halvandet år siden.

Der gives ingen detaljer om selve redningsaktionen i meddelelsen fra udenrigsministeriet i Beijing.

- Efter hårdt arbejde fra mange sider blev hele mandskabet på 26 personer reddet den 17. juli om aftenen, hedder det i den korte meddelelse.

Taiwans udenrigstjeneste oplyser, at det har bistået i forhandlinger om en løsesum mellem skibets ejer og piraterne. Hvorvidt gidslerne er blevet købt fri af deres fangenskab, oplyses der ikke noget om. Taiwan takker Kina for dets assistance i aktionen.

Fiskerne befinder sig nu i sikkerhed på et kinesisk krigsskib. De vil blive sat i land i Tanzania, hvorfra de bliver sendt hjem.

Siden 2008 har kinesiske flådefartøjer befundet sig i Arden-bugten og ud for Somalias kyst for at bekæmpe det tiltagende pirateri i området. I begyndelsen af 2010 tilsluttede Kina sig den internationale flåde, der forsøger at beskytte handelsskibe mod piraterne.

De somaliske pirater belaster den globale handel for milliarder af kroner årligt.

/ritzau/Reuters