Kim Walls kæreste: Sådan var vores sidste dage sammen
For et år siden gik den svenske journalist Kim Wall gik om bord på Peter Madsens ubåd. Foto: Pontus Höök/TT/Ritzau Scanpix (arkiv)
"I never die", skrev Kim Wall til sin danske kæreste Ole Stobbe.

I et indlæg i Weekendavisen mindes Kim Walls koldingensiske kæreste Ole Stobbe de sidste par dage med den dræbte svenske journalist.

Han fortæller, at forholdet til Kim Wall var intenst, oplevelsesrigt og at de begge fra starten følte, at "der ingen tid var at spilde med at lære hinanden at kende".

Dagen før Kim Wall sejlede ud med Peter Madsen på ubåden Nautilus, kan Ole Stobbe ikke huske præcist, hvad de lavede. Han skriver blandt andet:

"Jeg kan ikke huske, om vi faldt i søvn med det samme eller holdt os vågne, om vi havde sex, om det regnede eller var skyfrit. Jeg kan huske, at vi drak en øl i toget, tog bussen, kom hjem, og at du drillede mig med et eller andet. Onsdag den 9. august var en dag som mange andre sammen med dig. Eventyrlig, sjov, meningsfyldt og med rigtig meget kærlighed i".

Kim Wall og Ole Stobbe skulle have været til bryllup i Kolding den følgende weekend. Det var første gang, de skulle "optræde sammen - som par".

Onsdag den 9. august var også den dag, hvor Ole Stobbes var hos sin psykolog sidste gang, og hvor psykologen gav ham et knus og sagde: "Du er på vej på et godt eventyr, held og lykke!".

Men eventyret stoppede brat. Kim Wall sejlede 10. august ud med UC3 Nautilus fra Refshaleøen og kom ikke tilbage i live. Hendes død blev bekræftet 23. august, efter en kvindetorso blev fundet ved Klydesøen på Amager.

Dagen før sin død fortæller Kim Wall Ole Stobbe, at en interviewaftale med en raketbygger har taget en ny drejning. I stedet for at snakke med manden i hans hangar, skal interviewet foregå i en ubåd.

Ole Stobbe og en ven udtrykker deres "misundelse og entusiasme", mens Kim Wall "snakker om, hvor skræmmende det lyder at skulle dykke ned under vandet i en skal af metal":

"Det er en vanvittig og fuldstændig ubegribelig situation. Samtidig er jeg på en måde ikke overrasket - ikke når det er dig, der er centrum for begivenhederne. Du siger, at hvis jeg er "so jealous, why don’t you join?". Der er ikke noget, jeg hellere vil! Sammen med dig på ubådseventyr, lyder som den perfekte aktivitet," skriver Ole Stobbe.

Han tilføjer, at han vidste, at Kim Walls styrke, dømmekraft og snarrådighed gentagne gange havde hjulpet hende ud af farlige situationer, og at han otte måneder tidligere havde modtaget en besked, hvori der stod: "lol no worries, I never die".

Lidt efter klokken 19.00 den 10. august modtager Ole Stobbe en besked: "driving past" og han kan se ubåden sejle forbi - han kan se Kim Wall på ubåden.

En ven siger til ham: "Man, she’s so much cooler than you!", og han svarer "I know!".