Kim Walls forældre kæmper med sorgen: "Vi er nødt til at leve videre"
- Siden august har intet været som før. Følelserne går op og ned, siger Kim Walls far Joachim, der sammen med sin kone Ingrid står frem i TV2-programmet Station 2 i aften. Foto: Bruce Gilbert/TT/Ritzau Scanpix/arkiv
Kim Walls forældre kæmper mod sorgen, men forsøger at lindre den ved at give datteren et værdigt eftermæle gennem en mindefond.

Den 10. august ændrede Joachim og Ingrid Walls liv sig for altid. 

Her sejlede deres datter Kim Wall nemlig ud på en tur med ubåden Nautilus fra Refshaleøen i København. En tur hun aldrig kommer hjem fra. 

Ubådskaptajn Peter Madsen er tiltalt for at have dræbt og parteret den svenske journalist. 

Kim Walls forældre har indtil nu holdt lav profil, men de vælger nu at tale ud om sagen i TV 2's kriminalmagasin, Station 2, torsdag aften.

- Siden august har intet været som før. Følelserne går op og ned. Den ene dag kan man grine, og den næste dag græder man. Men der er jo ikke noget alternativ til at leve. Vi er nødt til at leve videre, siger Joachim Wall til Station 2.

Forældrene har forsøgt at lindre sorgen ved at oprette en mindefond i datterens navn. Med den kæmper de for at give datteren en værdigt eftermæle ved at uddele penge til kvindelige journalister, der deler Kim Walls værdier.

- For selvom det ikke bringer Kim tilbage - det forstod vi ret hurtigt, da det blev konstateret, at det var hende, der blev fundet - så arbejder vi på, at mindet om hendes liv og gerning kan leve videre igennem fonden, siger Ingrid Wall til Station 2.

Forældrene ønsker ikke at kommentere den igangværende retssag, ligesom de heller ikke vil snakke om Peter Madsen.

Der falder dom i sagen mod Peter Madsen den 25. april.