Kim Walls forældre i eksklusivt interview: Vi hjælper hinanden op igen

Krimi
Joachim og Ingrid Wall er her fotograferet i oktober, under mindestund for Kim Wall på Columbia Journalism School, hvor Kim Wall havde studeret. (Foto: Foto: Bruce Gilbert/TT/Ritzau Scanpix (arkiv))

Kim Walls Mindefond har uddelte det første legat. Til stede var Kim Walls forældre Ingrid og Joachim Wall.

Ved en ceremoni i New York fredag aften uddelte Kim Walls Mindefond for første gang siden hun blev myrdet, parteret og dumpet i Øresund et legat i hendes navn.

Tilstede ved uddelingen var hendes forældre Joachim og Ingrid Wall, og de fortalte til BT, at deres datter altid var på farten. Og som alle andre forældre var de altid urolige for deres datter, som ikke var bleg for bevæge sig ud i risikable opgaver i sin jagt på den gode historie - en jagt som i sidste ende kostede hende livet.

- Det er selvfølgelig det værste, der nogensinde er sket for os. Men Kim ville have ønsket, at vi fortsatte, sagde Ingrid Wall, der som sin mand, var tydeligt bevæget og trist til BT.

- Men så kan vi hjælpe hinanden op igen, sagde Ingrid Wall til BT.

Kim Walls Mindefond blev oprettet af familie og venner til den svenske journalist, som Peter Madsen er tiltalt for at have dræbt på sin ubåd. 

Ifølge BT har fonden indsamlet godt 1,4 million danske kroner. Pengene skal uddeles til andre talentfulde, kvindelige journalister.

Den første modtager blev den danske journalist Anne Kirstine Hermann

Legatet blev uddelt på restaurant "Superfine' på Front Street i Brooklyn, og det skete samme dag, som Kim Wall ville være fyldt 31 år. Legatet var på 5.000 dollar.

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand