Kim loggede ind på bibliotekets computer - fik tømt sin lønkonto af hackere
Hackere har været inde på mindst 15 biblioteker for at installere et hemmeligt program på computerne. Foto: Iris / modelfoto.
Mindst 15 biblioteker har været udsat for såkaldt fysisk hacking.

Det plejer at være gratis, men for Kim Vinther Pedersen viste biblioteksturen sig at være en dyr fornøjelse.

Han fik tømt sin 165.000 kroner af ukendte hackere, der overvågede alt, hvad han skrev på bibliotekets computer. Og historien om Kim Vinther Pedersens usædvanlige tur på biblioteket er ikke en svale.

TV2 skriver, at mindst 15 biblioteker har været udsat for såkaldt fysisk hacking, hvor it-kriminelle har været fysisk inde på bibliotekerne for at installere et hemmeligt program på computerne.

Det betyder, at et større antal danskere er blevet overvåget, når de har siddet bag skærmene i bygningerne med de mange bøger. For Kim Vinther Pedersen betød det, at han fik tømt sin konto af de ukendte gerningsmænd, der har haft held til at installere såkaldte keyloggere ved tastaturerne på pc'erne.

- 165.000 kroner tog de fra min lønkonto og prøvede at sælge aktierne også - så de har jo tømt kontoen. Rub og stub. Det var en voldsom oplevelse, siger Kim Vinther Pedersen til TV2.

Hackere har stjålet op mod syv millioner kroner fra danskere ved brug af de såkaldte keyloggere, skriver TV2, der i aften klokken 20.50 sætter fokus på problemet i dokumentar-udsendelsen 'Hackerne angriber os'.