Kim Larsens søn hylder sin far efter kræftsygdom: Han er den sejeste

Hjalmer Larsen siger, at hans far, Kim Larsen, vender stærkt tilbage efter kræftbehandlingen.
Hjalmer Larsen har lovet sin kræftramte far, Kim Larsen, ikke at "hælde vand ud af ørerne".
Hjalmer Larsen har lovet sin kræftramte far, Kim Larsen, ikke at "hælde vand ud af ørerne". Foto: Sophia Juliane Lydolph og Sarah Christine Nørgaard/Scanpix/arkiv

Det kom bag på de fleste, da Kim Larsen tidligt onsdag undskyldende fortalte, at han havde fået konstateret prostatakræft og samtidig aflyste i alt 24 koncerter henover årets første tre måneder.

En af dem som er tættest på Kim Larsen er sønnen Hjalmer Larsen, og han har nu på Instagram reageret på de mange hilsner og tanker, som han har modtaget efter chok-nyheden:

"Min far er den sejeste mand, jeg kender, og selvom det er en lortesygdom, kommer det stille og roligt til at gå den rigtige vej. Vi ser positivt på det, og han vender helt sikkert stærkt tilbage", skriver Hjalmer Larsen blandt andet.

Samtidig lover Hjalmer Larsen sin far, at han ikke vil "skrue ned for blusset", men at han vil arbejde videre og "ikke sidde og hælde vand ud af ørerne".

Han skriver desuden, at han ikke har flere kommentarer til situationen og takker samtidig for "alle de søde hilsner og tanker".

"Det betyder alt", skriver han.

Klar til sommer

Den 72-årige nationalskjald og frontfigur i Kim Larsen & Kjukken blev 20. december indlagt på Odense hospital. I første omgang lød meldingen på "komplikationer i forbindelse med omlægning til ny medicin" og at "situationen nu er under kontrol".

Onsdag klokken 08.59 afslørede den folkekære sangers manager Jørn Jeppesen på bandets Facebookside, at Kim Larsen har fået konstateret prostatakræft.

Her kan man læse, at Kim Larsen er i gang med en behandling og derfor ikke har kræfter til vinterkoncerterne.

I opslaget udtaler Kim Larsen: "Jeg undskylder mange gange overfor både publikum og arrangører. Jeg er ved at blive en gammel nar, og meget imod min vilje har jeg måttet indse, at jeg har brug for ekstra tid til at komme i spilleform igen. Men jeg regner bestemt med at være klar til sommer."

Fakta om Kim Larsens kræftsygdom

Kræft i prostata er den kræftform, som oftest rammer danske mænd. Læs mere om kræftformen her:

  • Prostatakræft rammer omkring 4.365 mænd hvert år. Den ses typisk hos ældre mænd.
  • Forstørrelse af prostata er ikke kræft. Dog kan kræft i prostata give de samme symptomer. Hvis symptomerne udvikler sig over kortere tid, og særligt hvis de optræder i 40-50-årsalderen, kan de være tegn på kræft i prostata.
  • Ifølge Kræftens Bekæmpelse bør man opsøge sin læge, hvis der er blod i urinen eller i sæden. Hvis der er aftagende eller manglende sædmængde, blærebetændelse, vedvarende smerter og rejsningsbesvær.
  • Man bør også tale med sin læge, hvis man oplever slap stråle og hyppig vandladning om natten, besvær med at komme i gang med at tisse og ukontrollerbar vandladningstrang. Det er dog almindeligt, at ældre mænd oplever det.
  • Mange mænd med kræft i prostata får aldrig symptomer på sygdommen. Sygdommen vil ofte udvikle sig langsomt. Hos mellem 30-50 procent af de mænd, der får konstateret prostatakræft, er sygdommen ikke livstruende.
  • Mange lever med en lille kræftknude, uden at den bliver opdaget. Det kan tage flere årtier, før kræftknuden vokser eller spreder sig.

Kilde: Ritzau/Kræftens Bekæmpelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.