KIF-boss: Svært at tjene penge på tidligt CL-exit
KIF Kolding København-direktør Jens Boesen er tilfreds med den nye struktur i Champions League, selv om hans klub ikke har leveret varen. Foto: René Schütze/Polfoto
Søndagens nederlag ude mod Pick Szeged var KIF Kolding Københavns europæiske kamp nummer 200 siden 1987.

Tidligere tiders stolte europæiske resultater for KIF Kolding København er i denne sæson afløst af nederlag på stribe i Champions League - 10 nederlag i 11 kampe.

Med tre af gruppespillets 14 kampe tilbage er klubben fem point efter den sjetteplads, som giver adgang til knockoutkampene i turneringen.

Dermed er det sidste udkald, når KIF på søndag møder franske Montpellier på hjemmebane.

Oveni gør en ny struktur i turneringen det sværere at tjene penge, når man ikke præsterer.

- Det er ikke en givtig forretning, før man når langt i turneringen. Jeg kender ikke balancen for årets turnering, men når du har omkostninger til syv udekampe, så skal man være dygtig for at tjene penge, siger KIF-direktør Jens Boesen.

Han mener dog også, at den nye struktur har givet turneringen et sportsligt løft, selv om den forud for sæsonen fik kritik for at dele grupperne op i en A- og B-klasse.

- Vi har flere kampe i gruppespillet, end vi normalt har, så på den måde bliver turneringen lige så lang for vores vedkommende. Vi plejer jo at nå ottendedelsfinalen eller kvartfinalen.

- Samtidig er det kun kampe mod storhold, så vi mærker på egen krop, hvad det kræver for at være med på det øverste europæiske niveau over længere tid, siger Boesen.

Spanieren Antonio Carlos Ortega, der i de seneste år har haft succes i ungarske Veszprém, er ansat som ny cheftræner i klubben. Det er en langsigtet investering, der skal løfte klubben til nye højder.

- Vi har lavet et paradigmeskift ved at tage en mand som Ortega.

- Vi vil få det svært i starten, men vi har taget en beslutning om, at vi vil udvikle os yderligere på den lange bane, og det, tror vi på, kan ske med Ortega. Det har flere andre hold gjort med en spansk træner de senere år, påpeger Jens Boesen.

/ritzau/