Kiev og Celtic tæt på Champions League
Dynamo Kiev, Celtic og rumænske CFR Cluj vandt alle på udebane og er tæt på Champions League-gruppespillet.

Mens FC København med 1-0 over Lille sikrede sig et fornuftigt udgangspunkt inden returopgøret i play-off-runden til gruppespillet til Champions League, var der andre hold, som tirsdag aften gjorde den videre adgang næsten uundgåelig.

Med en 3-1-sejr ude over Borussia Mönchengladbach gælder det særligt Dynamo Kiev, som godt nok kom bagud efter 13 minutter, men allerede inden pausen havde skabt en føring på 2-1 til stor utilfredshed for de fleste af de fremmødte 54.000 tilskuere.

For at gøre ondt værre scorede Luuk de Jong selvmål i det 81. minut, og dermed får tyskerne ufatteligt svært ved at gå videre.

Også skotske Celtic er så godt som videre, efter skotterne vandt 2-0 ude over svenske Helsingborg.

Svenskerne fik mulighed for at udligne mod Celtic efter 25 minutter, da en Celtic-forsvarsspiller sparkede forbi bolden i sit forsøg på at lægge den tilbage til sin målmand fra midten af banen.

Men May Mahlangu løb akkurat for langsomt og blev indhentet af synderen lige på kanten af feltet. Surt for Helsingborg, der var kommet bagud allerede efter to minutter - og med et kvarter tilbage i kampen måtte se Celtic udbygge føringen til slutresultatet 2-0.

Sidst blandt de bedste udgangspunkter inden returopgørene er der rumænske CFR Cluj, som vandt over en af sidste sæsons store Champions League-overraskelser, nemlig Basel.

Rumænerne vandt 2-1 på udebane efter at have været bagud 0-1. Modou Sougou stod for begge Clujs scoringer.

Tirsdagens tidlige kamp stod mellem russiske Spartak Moskva og tyrkiske Fenerbahce i Rusland. Moskovitterne skabte i første halvleg flere store chancer, men først et kvarter efter pausen fik de hul på bylden med mål af nigerianske Emmanuel Emenike.

Seks minutter efter scorede den tidligere Liverpool-spiller Dirk Kuyt i den anden ende, men glæden varede kun fire minutter, for så kanonerede skotske Aiden McGeady bolden i tyrkernes mål med en halvflugter.

Et blandet resultat, da Spartak Moskva godt nok tog sejren, men Fenerbahce fik det udebanemål, som kan vise sig vitalt på vejen til gruppespillet.

Onsdag er der yderligere fem play-off-kampe.

/ritzau/