Khader mindre populær i baglandet
Da De Radikale i sidste uge skulle vælge folketingskandidater, blev der krævet skriftlig afstemning om Naser Khaders kandidatur. En fjerdedel af medlemmerne stemte ikke på ham.

Der var ingen andre modkandidater. Alligevel blev der krævet skriftlig afstemning på en generalforsamling i Det Radikale Venstres nye storkreds i København, da Naser Khader skulle genvælges som folketingskandidat. Det skriver Politiken. Selvom der ikke var andre kandidater at stemme på undlod 39 ud af 162 medlemmer at stemme på Khader. De stemte i stedet blankt. Derudover var 12 stemmer ugyldige.

Inden afstemningen gik i gang, blev Khader bedt om at give en garanti for, at han fremover ikke vil udtale sig kritisk om partiets leder, Marianne Jelved. Flere deltagere på mødet opfordrede også det ellers så populære folketingsmedlem til at droppe snakken om et samarbejde med Venstre og De Konservative. Naser Khader afviste begge dele.

Modstanden mod Khader skyldes blandt andet, at han ved flere lejligheder er gået offentligt til angreb mod Marianne Jelved og hendes ultimative krav. Khader får derfor skyld for, at der har været uklarheder om den radikale politik.

»Der har været en særlig situation omkring Naser, hvor han har været meget i vælten. Det giver sig så udslag i en afstemning, som folk bruger til at give deres besyv med. Jeg ser det som en reaktion på året, der gik,« siger formanden for De Radikale i København, Peter Mandrup Knudsen.

Hovedpersonen har ikke ønsket at kommentere den usædvanlige afstemning.