Kevin Magnussen er tilfreds med kvalifikation i Japan
Kevin Magnussen blev nummer 13 i Japan. Foto: Foto/Scanpix
Haas-køreren mistede en vinge undervejs i lørdagens kvalifikation på Suzuka-banen, hvor han blev nummer 13.

Der er tilfredshed at spore hos Kevin Magnussen efter lørdagens kvalifikation til Formel 1-grandprixet på Suzuka-banen i Japan.

Danskeren endte kvalifikationen som nummer 13, men på grund af en placeringsstraf til spanske Fernando Alonso (McLaren) indleder Kevin Magnussen søndagens grandprix som nummer 12.

- Vi forventede at slutte 16 og 17 i tidtagningen, og jeg er 13'er, der bliver forfremmet til 12'er. Så det kan jeg ikke være utilfreds med.

- Vi er stadig tæt på pointene. Vi må se, om jeg kan score et par enkelte, siger Kevin Magnussen til TV3+ ifølge Ekstra Bladets hjemmeside.

Danskeren kom videre til anden kvalifikationsrunde (Q2) som 15. og sidste mand.

Kevin Magnussen havde her problemer med en lille vinge på sin bil, der var faldet af.

- Jeg kom lidt ud af rytmen, men synes alligevel, vi fik det bedste ud af det i sidste forsøg. Det er stadig irriterende. Når det er så tæt, vil man gerne have, at alt havde kørt fuldstændigt efter bogen, siger han.

Kevin Magnussens teamkollega hos Haas, franske Romain Grosjean, kørte af banen i første kvalifikationsrunde (Q1) og sluttede som nummer 16.

Romain Grosjean rykker dog frem som nummer 13 til starten søndag, fordi briten Jolyon Palmer (Renault) og spanske Carlos Sainz (Toro Rosso) i lighed med Fernando Alonso måtte indkassere store placeringsstraffe.

Lewis Hamilton snuppede pole position for 10. gang af 16 mulige i sæsonen.

Det er dog første gang, at Mercedes-køreren starter forrest på Suzuka-banen.

Lørdag blev det også meddelt, at Kevin Magnussens tidligere holdkammerat hos Renault, Jolyon Palmer, kører sit sidste løb for det franske team i Japan.

Palmer skubbes ud til fordel for Carlos Sainz, der forlader Toro Rosso, til næste løb. Sainz havde allerede skrevet kontrakt med Renault for næste sæson, men overtager nu sædet før tid.

Det ledige Toro Rosso-sæde går til Daniil Kvyat, som ellers havde mistet sit sæde hos teamet i de to seneste løb.

/ritzau/