Kessler får hjemmebane
Verdensmesteren Mikkel Kessler skal bokse på hjemmebanen, når hans skal forsvare sine to bælter mod mexicanske Librado Andrade.

Hjemmebane!

Et enkelt ord, men det lyder som sød musik for den danske supermellemvægter, Mikkel Kessler.

Mandag blev det nemlig afgjort, at danskerens titel-opgør mod mexicanske Librado Andrade skal finde sted på dansk grund.

Og kan Mikkel Kessler kun være tilfreds med, for han får brug for al den støtte han kan få, når han skal op mod mexicaneren. Librado Andrade, som er WBC’s officielle VM-titeludfordrer.

Librado Andrade er fysisk stærk og hans rekordliste er imponerende: 24 sejre i 24 kampe, heraf 18 på knockout.

Hjemmebanefordelen blev sikret i Mexico City, hvor purseoffer-konvolutterne under nervepirrende spænding blev åbnet på World Boxing Councils hovedkontor.

Her bød Oscar De La Hoyas selskab Golden Boy Promotions 1,312 millioner dollars for det attraktive dobbelte VM-titelbrag, Mogens Palle bød over med 1,6, men højeste bud gik til firmaet Palm Promotions, som den tidligere danske europamester Hans Henrik Palm, står bag. Palm Promotions vinderbud lød på 1.777.777 dollars eller cirka 10,2 millioner kroner.

Og det var helt efter planen, fortæller Mogens Palle.

»Hans Henrik Palm vandt purseofferet på Mikkels forestående VM-titelforsvar mod Librado Andrade ifølge aftale med mig og Bettina for at sikre, at Mikkel Kessler får hjemmebane i den meget vanskelige VM-kamp, og fordi vi desværre ikke har været i stand til at nå overens om den fornødne pay-per-view tv-aftale med DK4s samarbejdspartner Canal Digital. Derfor er tingene endt, som de er i dag her i Mexico City. Jeg er meget glad og lettet ikke mindst på vores verdensmester Mikkel Kesslers vegne,« siger Mogens Palle fra Mexico City.

Det var tydeligt meget lettet og opstemt Mikkel Kessler, der mandag aften fordøjede den gode nyhed fra WBCs hovedkvarter i Mexico.

»Jeg kan kun sige, at jeg er meget-meget tilfreds med, at Mogens og Bettina - ja, og så Hans Henrik Palm selvfølgelig! - nu definitivt har skaffet mig hjemmebane i det, der uden tvivl bliver mit livs hårdeste boksekamp mod Librado Andrade.

Der er i aften virkelig faldet en kolossal stor sten fra mit hjerte. Nu skal jeg have en snak med Ricard om, hvordan vi griber tingene an, og så skal jeg hurtigt igen i gang med den hårde træning og sparring,« fortæller bokseren.

Parkens formand, Flemming Østergaard, vil overfor DNY ikke bekræfte, at boksebraget kommer til at foregå i Parken.

»Det finder jeg ud af med rette vedkommende, og lad dem nu lige vende hjem fra Mexico først,« svarer han.

Men du er vel interesseret i at kampen finder sted i Parken?

»Alle, der har lyst til at gøre forretninger med mig, er velkomne,« siger han uden at ville gå mere i detaljer.