Kerry: Vi har svar på fredsproces for Syrien om 1-2 dage
Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, forventer en afklaring på fredsforhandlinger for Syrien i løbet af en til to dage. Foto: Jacquelyn Martin/AP/AP
Oppositionen i Syrien og repræsentanter for styret i Damaskus skal ikke mødes ansigt til ansigt i Genève.

Syriens stridende parter skulle mandag være samlet til fredsforhandlinger i Genève, men det er endnu uvist, om - og i givet fald hvornår - samtalerne kan begynde.

Den amerikanske udenrigsminister siger mandag under et besøg i Laos, at han forventer en afklaring i løbet af "en til to dage".

John Kerry varslede før weekenden, at samtalerne kunne blive udsat. Ved samme lejlighed sagde han, at parterne ikke skal mødes ansigt til ansigt.

Det første skridt mod en FN-ledet fredsproces blev indledt for mere end fire år siden, men indtil videre er initiativerne endt uden resultat.

Krigen, som brød ud i foråret 2011, har kostet flere hundredtusinder mennesker livet, mens millioner er drevet på flugt.

En russisk diplomat sagde i sidste uge til nyhedsbureauet Reuters, at Rusland og USA er enige om, at Syrien-forhandlinger skal indledes inden månedens udgang.

Fredag 29. januar er blevet nævnt som sidste chance.

FN's særlig udsending for Syrien, Staffan de Mistura, skal være vært for forhandlingerne.

/ritzau/Reuters