Kerry: Der skal mere tempo i forhandlingerne om Syrien
Der har atter været møde om at få løst konflikten i Syrien. Det skal gå hurtigere nu, siger John Kerry.
USA's udenrigsminister, John Kerry, vil have mere tempo i forhandlingerne om at standse konflikten i Syrien, siger han efter et møde i Wien om krigen i det mellemøstlige land.
USA's udenrigsminister, John Kerry, vil have mere tempo i forhandlingerne om at standse konflikten i Syrien, siger han efter et møde i Wien om krigen i det mellemøstlige land. Foto: Steve Helber/AP

Landene i fredsprocessen for Syrien har lørdag igen haft møde i Wien i Østrig, og her er de ifølge den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, blevet enige om, at tempoet i processen skal i vejret.

Kerry siger efter mødet, at der inden januar skal indledes forhandlinger mellem regimet i den syriske hovedstad, Damaskus, under ledelse af præsident Bashar al-Assad og så oppositionen.

Og inden halvandet år skal der holdes nyvalg.

Videre siger Kerry, at de fem permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd er blevet enige om en resolution, der opfordrer til våbenhvile i Syrien.

Men våbenhvilen, siger Kerry, er ikke beregnet for Islamisk Stat (IS), Nusra Fronten, eller "andre terrorgrupper".

På mødet har andre lande ifølge Kerry fortalt, at præsident Assad i Damaskus ser ud til at være klar til det, der betegnes som oprigtige forhandlinger.

De dramatiske og blodige begivenheder i Paris, hvor mindst 127 mennesker er meldt dræbt under en række selvmordsangreb fredag aften, satte deres præg på lørdagens forhandlinger i Wien.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebene i Paris, og ifølge Sergej Lavrov, den russiske udenrigsminister, synes der at være en voksende enighed blandt stormagterne om, at de skal samarbejde for at tage kampen op med Islamisk Stat.

- I dag har jeg holdt bilaterale møder, og jeg har en følelse af, at der er et voksende behov for at skabe en effektiv international koalition for at bekæmpe Islamisk Stat, siger Lavrov.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.