Kerber efter vild finale: Min drøm er gået i opfyldelse
Angelique Kerber måtte strække sig til det yderste for at besejre Serena Williams i finalen ved Australian Open. Foto: Andrew Brownbill/AP
Angelique Kerber ser efter sejr over Serena Williams tilbage på en turnering, der kunne være sluttet hurtigt.

Da den sidste bold var færdigspillet, kastede hun sig ned på banen og jublede.

Derefter kom der blanke øjne hos 28-årige Angelique Kerber, der lørdag leverede en stor overraskelse i finalen mod storfavoritten Serena Williams fra USA ved Australian Open.

- Denne aften er min drøm gået i opfyldelse, siger Angelique Kerber i et interview på banen efter sejren på 6-4, 3-6, 6-4 i Melbourne.

En sejr, der sikrede tyskeren den første grand slam-titel i karrieren, mens Serena Williams for kun femte gang i sine 26 finaler måtte gå fra banen som taber.

- Jeg har arbejdet hårdt gennem hele livet, og nu står jeg her som grand slam-vinder. Det er helt vildt, siger Angelique Kerber.

Sejren var ellers ved at smuldre for tyskeren, da Serena Williams bagud 2-5 i tredje sæt vandt to partier på stribe.

Med en kraftanstrengelse lykkedes det imidlertid for den flot kæmpende tysker at sikre sejren på sin første matchbold, da hun for femte gang i kampen brød Serena Williams' serv.

Det var tæt på, at Angelique Kerber aldrig var kommet i nærheden af sin første grand slam-finale ved turneringen i Melbourne.

I første runde var tyskeren nede med en matchbold mod japaneren Misaki Doi, som dog ikke formåede at besejre den senere mester.

- Da jeg spillede i første runde var jeg nede med en matchbold, og jeg spillede med et ben i flyvemaskinen tilbage til Tyskland.

- Jeg tog min chance og kom i finalen mod Serena, siger Angelique Kerber.

/ritzau/