Kendte kvinder: Intet fedt ved at blive gammel
Christine Antorini, Anne Linnet, Ritt Bjerregaard og Hanne-Vibeke Holst (set fra venstre) er fire kvinder der mener man skal stå ved din alder og ikke stå af. Foto: Sara Gangsted, Ida Guldbæk Arentsen, Henning Bagger og Sarah Christine Nørgaard/Scanpix/arkiv
At føle sig ældre eller gammel, handler om energi, mener de fire kendte kvinder, Christine Antorini, Anne Linnet, Ritt Bjerregaard og Hanne-Vibeke Holst.

- Der er jo ingen der siger: "Hold kæft, hvor ser du gammel ud" eller "Hold da op, du holder dig godt nok skidt, hva'?".

Sådan siger forfatteren Hanne-Vibeke Holst, 58 år, til TV 2-programmet "Go’ morgen Danmark".

Hun har sammen med tidligere minister Ritt Bjerregaard, 76 år, folketingspolitikeren Christine Antorini (S), 52 år, og sangeren Anne Linnet, 63 år, i borgen "Livsmodig" beskrevet, hvordan de håndterer alderen - når den trykker.

Ifølge de fire kvinder er der ikke noget fedt ved at blive gammel. Kroppen er i forfald, man får rynker og poser under øjnene.

Men i Danmark har folk bildt sig ind, at alderdom er noget negativt, og kvartetten mener, at alderen ikke må være et tabu eller noget forkert, der skal være gemmes væk.

- Der er kvinder, og sikkert også mænd, der bliver bitre. For de kan ikke sige farvel til den unge kvinde. De kan ikke sige farvel til, at de måske ikke kan det samme som før, siger Christine Antorini.

Hun mener, at de kvinder, der har et problem med at blive ældre, er nødt til at se sig selv i øjnene og sige: Ja, jeg bliver ældre, men jeg kan gøre noget ved det og holde mig i gang.

- Jeg tror, at det med at føle sig ældre eller gammel, handler om energi. Energien er alfa og omega. I det øjeblik, du føler, at den svækkes, begynder du at føle dig svækket. Indtil da er man jo den samme, siger Anne Linnet. Hun tager fortsat landet rundt og spiller for både unge og gamle.

Ifølge "Go’ morgen Danmark" er Anne Linnet ikke den eneste aktive af de fire. Ritt Bjerregård, der er uhelbredelig syg af kræft, rejser stadig, Christine Antorini vandrer alene på ferie og Hanne-Vibeke Holst, der sidste år blev blev syg med brystkræft, er fortsat i fuld vigør.