Kendte danskere ind i jagten på trebenet hund
Den charmerende Lana levede som gadehund i Bosnien og mistede her sin venstre forpote. Så kom hunden til Danmark og fik et godt liv, men er nu forsvundet. Privatfoto
Sagen om Lana, der forsvandt fra sit hjem i Sorø for knap en måned siden, berører flere kendte danskere.

Lana SKAL bare findes. Den charmerende trebenede hund, der for snart en måned siden forsvandt fra sit hjem i Sorø, har virkelig fået danskerne op af stolene.

Som Avisen.dk i går skrev, er en Facebook-gruppe stiftet med det særlige formål at finde hunden, der 30. december stak af fra sit hjem på Rødengvej og løb ind i en skov.

Men også flere kendte går nu ind i kampen for at få opklaret, hvor Lana er blevet af.

LÆS OGSÅ: Trebenet hund forsvundet - ejeren udlover dusør

Den kendte model, blogger samt kost- og fitness-vejleder Kira Eggers har delt efterlysningen af hunden på Facebook. Hun håber, hun på den måde kan få spredt budskabet om, at hunden er svanet.

- Det kan ramme alle, der har hund, og jeg ville selv blive meget ked af ikke at vide, hvor min hund er. Og dem der har taget hende, eller voldt hende skade, skal jo findes, lyder det fra Kira Eggers.

Lana har haft det hårdt nok allerede

- Det er vigtigt, at Lana bliver fundet i god behold, og jo flere, der buzzer om det, jo større chance er der for, at hun bliver set og taget ud af hænderne på de forkerte, siger hun til Avisen.dk.

Lana levede som gadehund i Bosnien, hvor vovsens var så uheldig at miste sit venstre forben. Men Lana blev lykkeligvis 'adopteret' af danske Laila fra Sorø. Hun savner sin hund meget og har udlovet en findeløn på 10.000 kroner til dem, der kan finde hunden til hende igen.

- Lana kommer fra i forvejen en ret trist tilværelse, og nu har hun fået en chance til, så er det jo ret tragisk at hun er væk på denne måde, siger en trist Kira Eggers.

Også rapperen Wafande slår et slag for hunden og har delt efterlysningen Lana på de sociale medier.

Kira Eggers er selv hundeejer og er i det hele taget kæmpe dyreven. Foto: Scanpix

Rapperen Wafande hjælper også med at udbrede budskabet om Lana. Foto: Scanpix

Gæve Lana har været meget igennem i sit hundeliv. Foto: Privat

Sådan ser Lana ud

 

Lana er en gadehund fra Bosnien

 

Er to et halvt år gammel

 

Mangler sit venstre forben

 

Er hvid med brune pletter

 

Vejer ca. 10,5 kg